Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: De Crăciun, vrei să fii bun, dar nu știi cum? Ajută-i pe ei: copiii și tinerii de la Module Familiale Odobești

Astăzi vă prezentăm povestea celor 23 de tineri și copii ocrotiți la Modulele Familiale Odobești din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea. Dacă în 2001, Modulele Familiale Odobești funcționau în două apartamente „provenite din donația făcută de o persoană din Marea Britanie‟, ulterior „a urmat un Proiect, «PHARE», în urma căruia centrul avea să funcționeze cu 7 apartamente‟. „În prezent, în această structură sunt ocrotiți 23 de copii/tineri, cu vârsta cuprinsă între 16-22 ani. Toți copiii/tinerii urmează o formă de învățământ la licee din Odobești, Focșani și chiar Alba-Iulia, respectiv Colegiul Militar «Mihai Viteazu». De asemenea, la Module Familiale Odobești sunt ocrotite trei tinere care, prin străduința lor și sprijinul nostru, urmează facultăți în trei centre universitare din Iași, București și Brașov. Două dintre tinere sunt studente la Drept, iar una la Istorie‟, spune Mihaela Paraschivescu, șefa centrului Odobești.

În cadrul fiecărui modul, instructorii de educație/educatorii DGASPC Vrancea lucrează în ture și sunt prezenți pe tot parcursul zilei alături de copiii și tinerii ocrotiți în cadrul Modulelor Familiale Odobești, având grijă ca toți beneficiarii să se „dezvolte frumos și să învețe deprinderi pentru viața independentă‟.

Cu mic, cu mare am început confecționarea ornamentelor de Crăciun‟

În această perioadă, beneficiarii Modulelor Familiale Odobești se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă confecționând diverse ornamente de Crăciun. „Curând, vine cea mai iubită și așteptată sărbătoare din an, Crăciunul. Cu mic, cu mare am început confecționarea ornamentelor de Crăciun, pe care le dăruim cu drag persoanelor importante din viața noastră. Copiii sunt foarte implicați în activitățile din cadrul Atelierului de creație. O parte din aceste lucrări vor fi vândute, iar bănuții vor fi folosiți pentru a-i «răsfăța» pe beneficiarii noștri.

Copiii noștri abia așteaptă să-și înfrumusețeze casa de sărbătoare, să împodobească bradul și să asculte colinde. În fiecare clipă, alături de ei suntem noi, oamenii mari, care avem o legătură frumoasă dată de comunicare și implicare. Ca totul să meargă bine, facem întâlniri de tip «team building» pentru întărirea echipei‟, explică Mihaela Paraschiveanu.

Se lucrează intens în Atelierul de creație, fiecare beneficiar contribuind cu idei, pricepere și talent. Pun suflet în tot ceea ce fac, iar asta se vede în frumoasele ornamente de Crăciun. De altfel, pe tot parcursul anului, în cadrul centrului sunt desfășurate diverse activități în cadrul cărora tinerilor le sunt descoperite sau puse în valoare abilitățile. „Facem activități de ecologizare împreună cu Direcția Județeană de Tineret și Sport, ne inițiem în tainele muntelui alături de prietenii noștri de la Serviciul Județean Salvamont Vrancea. Ne jucăm și creăm alături de voluntarii «Ajungem Mari». Învățăm lucruri noi și folositoare împărtășite de oameni minunați și doritori să transmită informații cum sunt cei din cadrul DSP Vrancea, CPECA, Asociația LiberatED și Maressia Fashion.

Copiii noștri merg periodic în excursii și vizitează locuri minunate. Am fost împreună la Castelele Peleș și Pelișor, la Dino Parc Râșnov, Brașov, Peștera Valea Cetății, Vulcanii Noroioși, Trovanții de la Ulmet-Buzău, Cascada Putnei și Cheile Tișiței. Am văzut două cascade foarte puțin cunoscute din Munții Vrancei, respectiv Cascada Păstaia și Cascada din Horn‟, mai adaugă șefa centrului Odobești.

Toți cei care lucrează în cadrul Modulelor Familiale Odobești încearcă să le ofere beneficiarilor acestui centru o viață cât mai frumoasă și un viitor cât mai bun. Ce poți face tu?! Ajută-i pe copiii și tinerii ocrotiți la Odobești să zâmbescă cu ajutorul unei vorbe bune sau al unui cadou oferit din inimă. „Pentru ceea ce suntem acum și pentru tot sprijinul oferit, mulțumim din suflet celor care au răspuns de fiecare dată solicitărilor și nevoilor noastre. Sărbători cu bine tuturor!‟, este mesajul transmis de reprezentanții Modulelor Familiale Odobești.

Date de contact DGASPC Vrancea:

Telefon: 0237-230-789

Fax: 0237-230-788

E-mail: dgaspcvn@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?