Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

VIDEO și GALERIE FOTO: Eveniment comemorativ în casa marelui geograf Simion Mehedinți

Anul acesta, pe 14 decembrie, se împlinesc 60 de ani de la trecerea la cele veșnice a savantului Simion Mehedinți. Cu această ocazie, Asociația „Simion Mehedinți”, Institutul de Geografie al Academiei Române și Societatea de Geografie din România – Filiala Vrancea au organizat un eveniment comemorativ desfășurat în casa marelui geograf, imobil care este în prezent sediul Institutului de Geografie. La eveniment au participat peste 20 de vrânceni, alături de alte cadre didactice și cercetători din București. Au susținut comunicări acad. Dan Bălteanu, prof. univ. dr. Ioan Ianoș, prof. univ. dr. Petre Gâștescu, conf. univ. dr. Costică Neagu, prof. dr. Răzvan Săcrieru.

Evocări emoționante au susținut cerc. dr. Elena Teodoreanu, fiica duhovnicului savantului Mehedinți și antropologul prof. univ. dr. Gheorghiță Geană, erudit exeget al operei lui Simion Mehedinți. Atmosfera zilei a fost împlinită de săvârșirea a două slujbe religioase, respectiv de te deum pentru slujitorii științelor geografice și pomenire a savantului și familiei acestuia.

În finalul evenimentului, tinerii din cadrul Centrului de Excelență în Cultură și Civilizație Românească din București, coordonat de scriitorul Mihai Gheorghiu, au interpretat fragmente din publicistica, corespondența și jurnalul lui Simion Mehedinți.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?