Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Consiliul Județean a alocat 595 mii lei pentru Adjud, Panciu, Odobești și Mărășești

Consiliul Județean Vrancea a aprobat, ieri, în ședință extraordinară, repartizarea pe unități administrativ teritoriale a sumei de 595 mii lei încasată în plus față de estimarea inițială. Este vorba de sume reprezentând fond la dispoziția Consiliului Județean Vrancea constituit din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa în anul 2022. Astfel, municipiul Adjud, orașele Panciu și Odobești au primit câte 150 de mii de lei, iar orașul Mărășești a primt 145 de mii de lei. „Sumele repartizate vor putea fi folosite pentru achitarea arieratelor provenite din neachitarea cheltuielilor de funcționare și /sau de capital, precum și pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare locală și proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală. Având în vedere că suma de repartizat este mică, precum și a necesităților sporite ale municipiilor și orașelor din județ, propunem ca aceasta să fie efectuată doar către Municipiul Adjud și cele 3 orașe“, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a explicat și care a fost criteriul în baza căruia au fost repartizate sumele. „Aceste sume nu sunt în bugetul Consiliului Județean, acestea pleacă direct de la finanțe către bugetul UAT –ului pe care azi îl stabilim. Criteriul a fost simplu. Dacă împărțim această sumă la 73 de UAT-uri, rezultă că fiecare localitate va primi 8 mii de lei. Având în vedere toate solicitările depuse de UAT-uri în acest an, am considerat că la nivelul orașelor există anumite cheltuieli care pot fi susținute din aceste sume pe care le avem acum la dispoziție și cu care să putem acoperi o parte din cheltuielile orașelor și municipiilor“, a afirmat președintele Cătălin Toma. Acesta a arătat că Municipiul Focșani nu a primit nicio sumă din această repartizare deoarece a primit direct de la Guvern 7 milioane de lei.

Tot ieri, plenul Consiliului Județean a mai aprobat proiectele de hotărâre privind: „Încheierea contractului de parteneriat pentru constituirea Consorțiului pentru învățământ dual în județul Vrancea”; „Însușirea documentației cadastrale în vederea actualizării elementelor de identificare aferente imobilului Corp C10, situat în municipiul Focșani, strada Cuza-Vodă, numărul 56, aflat în domeniul public al Județului Vrancea“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?