Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO/FOTO! Protest al șoferilor la bezinăria OMV din Focșani, după votul Austriei împotriva intrării României în Schengen

După ce zilele trecute Austria a votat împotriva candidaturii României la Schengen, mai mulți români au amenințat cu boicotarea firmelor austriece de la noi din țară, printre care se află și OMV Petrom.
O astfel de acțiune se desfășoară astăzi la benzinaria OMV din Focșani, unde mai mulți șoferi, unii dintre ei cu steaguri tricolore, au aplicat pe mașini cartoane cu inscripțiile „BOICOT”, sau „RUȘINE AUSTRIA!” și și-au parcat mașinile în zona de alimentare, protestând astfel față de votul Austriei împotriva intrării României în spațiul Schengen.

Potrivit antena3.ro, „OMV Petrom, cea mai mare companie din România, controlată de austriecii de la OMV, spune că este afectată de menţinerea României în afara spaţiului Schengen, sperând ca decidenţii să ajungă în curând la o soluţie.

OMV Petrom (SNP) a terminat primele nouă luni ale anului cu venituri de 44 de miliarde de lei (circa 9 mld. euro), de 2,6 ori mai mari faţă de cele din perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 9,1 mld. lei, de 5,4 ori mai mare, ca urmare a scumpirii carburanţilor, gazelor şi energiei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?