FINALIZAREA PROIECTULUI „Creșterea competitivității economice a SC MICROMET SA”

0
255

Anunț de presă

Data: 9 Decembrie 2022

FINALIZAREA PROIECTULUI

Creșterea competitivității economice a SC MICROMET SA”

S.C. MICROMET S.R.L, în calitate de Beneficiar, a implementat proiectul cu titlul „Creșterea competitivității economice a SC MICROMET SA”, cod SMIS 137683, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.2.: Spriijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 9.412.676,30 lei, din care valoarea FEDR este de 4,087,054.79 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea competitivității SC MICROMET SA prin realizarea de investiții în vederea fabricării de produse noi.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Achiziția a 8 echipamente moderne de producție (1 centru de prelucrare vertical în 3 axe, 1 centru de prelucrare CNC vertical în 3+2 axe, 1 centru de prelucrare CNC vertical în 3+2 axe, 1 centru de prelucrare orizontal în 4 axe, 1 strung cu comandă numerică, 1 mașină de electroeroziune CNC cu electrod masiv, 1 mașină de rectificat plan, 1 mașină de rectificat rotund) și 1 software de tip CAM în 12 luni de la semnarea contractului de finanțare.

  2. Scăderea impactului asupra mediului prin scăderea consumului de energie (achiziția unui panou solar pentru prepararea apei calde, înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile de depozitare cu becuri LED) și prin reducerea cantității de deșeuri la sursă și creșterea gradului de colectare prin recertificarea sistemelor ISO 14001 si 9001, în maxim 12 luni de la semnarea contractului de finanțare.

  3. Participarea la un târg internațional în afara țării în maxim 12 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Rezultatele proiectului:

  • Au fost achiziționate și puse în funcțiune 8 echipamente (1 centru de prelucrare vertical în 3 axe, 1 centru de prelucrare CNC vertical în 3+2 axe, 1 centru de prelucrare CNC vertical în 3+2 axe, 1 centru de prelucrare orizontal în 4 axe, 1 strung cu comandă numerică, 1 mașină de electroeroziune CNC cu electrod masiv, 1 mașină de rectificat plan, 1 mașină de rectificat rotund), 1 software tip CAM și un panou solar pentru prepararea apei calde.

  • A fost recetificat Sistemul ISO 9001 și 14001.

  • S-a participat la un târg internațional în afara țării.

La nivelul comunității locale proiectul are un impact pozitiv prin angajarea unei persoane din categorii defavorizate, iar la nivelul regiunii proiectul contribuie la dezvoltarea și creșterea competitivității domeniului fabricării părților componente pentru mașini de împachetat și ambalat, mașini de umplut, închis, sigilat, capsulat.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: Gheorghe STAN, telefon +40.237.627.788, e-mail micromet@micromet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here