Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606
Ediția: Miercuri 17 aprilie 2024 Nr. 6606

Rugby, Liga Națională – Aur, argint și bronz pentru trei foști juniori ai LPS Focșani!

  • Doi dintre aceștia, Alexandru Savin și Sergiu Puescu, sunt vrânceni

Finalul săptămânii trecute a fost al finalelor în rugbiul de Liga Națională. În finala pentru titlul de campioană și cel de vicecampioană, respectiv pentru medaliile de aur și de argint s-au întâlnit CSM Știința Baia Mare și Steaua București iar pentru locurile 3 și 4, în dispută fiind medalia de bronz, au jucat USV Timișoara și Dinamo București. În loturile celor patru finaliste s-au aflat trei foști juniori, crescuți la excepționala școală de rugby de la LPS Focșani. La CSM Știința Baia Mare a fost Iulian Ailincăi, botoșănean venit la liceu la Focșani, la Steaua București, focșăneanul Alexandru Savin, ambii foști elevi ai marelui om de rugby, formator de sportivi de mare valoare și de caractere puternice, reputatul profesor și antrenor, Viorel Ion trecut la cele veșnice când Alex și Iulian își încheiau perioada junioratului și își căutau un rost pe măsura talentului lor în rugbiul de înalt nivel.

Alex Savin a urcat între timp la echipe de top ale Ligii Naționale – CSM București, Steaua, cu un intermezzo în Franța, ca și în echipa națională de seniori a României. Cei doi remarcabili exponenți ai școlii de rugby de la Focșani au fost în echipele care au jucat sâmbăta trecută pe Arcul de Triumf pentru titlul de campioană. Iulian Ailincăi a devenit campion național – și medaliat cu aur, cu CSM Știința Baia Mare, care s-a impus cu 22-15 în meciul cu Steaua. Alexandru Savin și colegii săi de la Steaua au obținut titlul de vicecampioni și medaliile de argint.

Al treilea finalist al Ligii Naționale, cel mai tânăr dintre cei trei, a câștigat medalia de bronz după ce echipa pentru care joacă, Dinamo București, a întrecut în finala mică pe SCM USV Timișoara. Sergiu Puescu nu a mai avut șansa să fie elevul profesorului Viorel Ion, dar profesorii antrenori care l-au îndrumat în rugby – Valentin Busuioc, Romeo Păun și Cătălin Răileanu i-au pus în valoare calitățile fizice și umane și l-au ajutat să urce, la rândul său, spre rugbiul, de mare performanță – Liga Națională, reprezentativele de juniori și tineret ori seniori ale României.

La Focșani – ca aproape peste tot în țară rugbiul juvenil este într-o scădere dramatică în valoare și număr de practicanți. Urcând pe scara vârstei, situația este asemănătoare. În cele două finale, jucătorii români au reprezentat ceva mai mult de jumătate, ceilalți fiind străini – naturalizați sau nu. Este cu totul remarcabil că trei dintre românii din finalele de campionat al Ligii Naționale sunt foști elevi ai școlii focșănene!

După finale, pe pagina de facebook, Rubgy Club Old Boys Focșani a postat comentariul: Suntem mândri de vrâncenii noștri ce fac cinste rugby-ului la nivel național și internațional. Alexandru Savin și Sergiu Puescu, finaliști în Liga Națională de Rugby au obținut medaliile de argint, respectiv bronz în ediția de campionat 2022 cu echipele de club Steaua și Dinamo. Echipa Rugby Club Old-boys Focșani vă felicită și vă urează mult succes mai departe. Pentru noi sunteți campioni.

Cu amendamentul că și Iulian Ailincăi, medaliatul cu aur (cu echipa sa) al finalelor, a fost construit vreme de patru ani în rugbiul focșănean, subscriu întru-totul aprecierii făcute de rugbiștii veterani ai Vrancei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?