Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Proiect Transfrontalier la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focșani

În perioada 4-7 decembrie, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani a fost gazdă pentru un grup de profesori și elevi veniți de peste Prut, de la Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” Bălți – Republica Moldova. Vizita a avut loc în cadrul Proiectului Educațional Tansfrontalier „Interferențe cultural-educative la est de Prut”. Proiectul, inițiat de cele două unități școlare din Focșani și Bălți, are ca scop realizarea unui schimb de experiență în vederea îmbunătățirii demersului didactic și cunoașterii valorilor cultural – educative din spațiul românesc și moldovenesc de către elevii și cadrele didactice implicate. Obiectivele vizate sunt promovarea de valori comune între cele două unități de învățământ, realizarea de activități educative școlare și extrașcolare comune, încurajarea și stimularea voluntariatului în rândul elevilor, părinților și cadrelor didactice, formarea la elevi a unei atitudini tolerante, deschise, de acceptare și înțelegere și dezvoltarea cooperarii și colaborării între cadrele didactice din unitățile de învățământ partenere.

Grupul de musafiri, format din 22 de elevi și 5 cadre didactice, a ajuns la Focșani duminică, 4 decembrie și a fost găzduit la Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” Focșani, partener în cadrul proiectului. Parteneri și susținători ai activităților au fost și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Asociația Culturală a Elevilor Artiști „Milcovia”.

Luni și marți elevii și profesorii din liceul din Bălți (liceu cu profil teoretic, dar având și clase cu specializare arte plastice) au luat parte la o serie de activități aflate în programul proiectului, împreună cu elevi și profesori din liceul gazdă.

S-au derulat ore demonstrative susținute de profesori ai Liceului de Artă (Aurica Nedelcu – limba română, Păuna Ceaca – educație pentru democrație,, Răzvan Săcrieru – geografie, Maria Constantin – biologie, Viorica Drăcea – matematică, Daniela Gheorghe – fizică), la care au asistat o parte dintre elevii și profesorii musafiri, ceilalți luând parte în același timp la un atelier de pictură murală, în cadrul căruia pereții liceului gazdă au fost decorați. Interesul și entuziasmul arătat de elevii din Bălți pentru toate activitățile la care au participat au impresionat întreaga echipă de elevi și profesori din Focșani.

În dupa-amiaza zilei de luni grupul de elevi și profesori din Bălți a fost invitat de Primăria Municipiului Focșani, prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Focșani, la un tur ghidat al Municipiului. Elevii din Bălți au avut prilejul să viziteze Muzeul Unirii, Prefectura Veche, Piața Unirii.

Marți a continuat realizarea de picturi murale, a fost vizitat mausoleul Mărășești, iar dupa prânz musafirii au fost invitați la spectacolul organizat de elevii Liceului de Artă ,,Gheorghe Tattarescu” la Ateneul Popular ,,Maior Gheorghe Pastia” Focșani.

Seara de marți a fost dedicată operei. La invitația conducerii Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, elevii și profesorii participanți la proiect au fost invitați la spectacolul „Cântec de iarnă”, susținut de Vlad Miriță și Raluca Angel.

Impresiile tuturor participanților au fost puternice, iar activitățile comune au oferit tuturor elevilor participanți, atât din Focșani, cât și din Bălți, experiențe si trăiri memorabile.

Aici mă simt la locul potrivit; sper să mă întorc curând!”

Mi-a plăcut atmosfera de aici și experiența acumulată. Și prietenii noi!”

Mi-au plăcut activitățile l-a care am luat parte și cât de prietenoși și deschiși sunt profesorii.”

Emoții de neuitat!”

Sunt câteva din impresiile notate de elevii din Bălți pe una din tablele interactive ale Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu”.

După plecarea de miercuri a prietenilor din Bălți, aceste impresii, picturile murale de pe holurile liceului și fotografiile realizate vor aminti tuturor de zilele petrecute împreună, de oportunitățile oferite pentru îmbogățirea sufletească, pentru diversificarea metodelor de lucru și colaborării dintre elevi și profesorii lor, dar și între unități școlare din sisteme de învățământ diferite.

Sperăm cu toții într-o continuare pe viitor a schimburilor educaționale de acest tip.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?