Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO! „Patria în inimi de copii”, proiect educațional desfășurat la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani

„Ce-i patria, copile?‟ Oare câți dintre noi am mai adresat această întrebare propriului copil? Ce știu copiii despre patrie? Spunem de multe ori cu mândrie ,,Sunt român!”. Alteori, poate ne rușinăm să facem această afirmație. Noțiunea de patrie, abstractă pentru cei mici, este din ce în ce mai departe de a fi explicată și înțeleasă. Să fie sortită uitării? Mai vorbim uneori, ce-i drept foarte puțin, despre patrie și patriotism. Ne mai amintim de acestea în preajma zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Este dureros că, din zi în zi, românii uită să mai fie români, iar patriotismul devine o floare rară, un sentiment ce moare încet-încet.
Considerăm că este de datoria noastră, a dascălilor, cei care modelăm sufletele micuților, să sădim în inimile lor sămânța patriotismului, iar dragostea de neam și țară să nu mai fie doar vorbe în vânt. Ne-am dori ca această sămânță să încolțească de la vârste fragede, iar țara să fie un lucru sfânt pentru toți.

Cu acest deziderat, pe data de 29 noiembrie s-a desfășurat Concursul Regional /Interjudețean ,,Patria în inimi de copii” – activitate principală a proiectului educațional cu același nume inițiat de Grădinița Nr. 2 Focșani în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Ștefan cel Mare” Focșani, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”, Asociația Educatoarelor- Filiala Vrancea și încă 20 de parteneri din alte 20 de județe.

Concursul s-a desfășurat în sala media a Școlii Gimnaziale ,,Ștefan cel Mare” Focșani, echipa proiectului din partea școlii partenere fiind: director, prof. Ungureanu Doinița, director adjunct, prof. Roșu Corina și prof. Dănăilă Valentina. Preșcolarii și elevii claselor pregătitoare și claselor I au putut participa atât indirect, prin trimiterea de lucrări plastice, cât și direct, la secțiunile: I – Poezii, II- Cântece patriotice, III- Dansuri populare românești.

Participanții care ne-au onorat cu prezența au fost din municipiul Focșani, dar și din localități învecinate, precum Vînători, Petrești, Vidra. Le mulțumim tuturor pentru participarea la acest eveniment care ne dorim să fi reușit să le sădească în suflete dragostea pentru portul și tradițiile noastre populare și implicit pentru patria noastră dragă.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, DRAGI ROMÂNI!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?