Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Lansare de carte la Școala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud

Elevii de la Școala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud, dar și cadrele didactice ale unității școlare, au participat la o lansare de carte. Activitatea este parte integrantă a proiectului „Atelierul de meșterit povești”, proiect educativ de promovare a lecturii, iar invitat special a fost profesor – doctor Gabriela Gârmacea, autoarea volumului „Viaţa şi opera lui Mihai Eminescu”. Întâlnirea a fost organizată de profesoarele Pasat Mihaela, coordonator proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, Ionela Stanciu, profesor de limba și literatura română, Chiorcea Cătălina, profesor de limba engleză și directorul școlii, profesor Năstac Elena. De asemenea, la eveniment au participat toți organizatorii proiectului, printre care profesoarele Apostol Marinela și Adăscăliței Claudia. La întâlnire a participat și preotul Gheorghiță Olar, care, în alocuțiunea sa, a apreciat activitatea corpului profesoral al școlii, dar și implicarea și determinarea părinților elevilor.

Conform datelor furnizate de Elena Năstac, directorul unității școlare, întâlnirea a fost una interactivă, la care elevii participanți, împreună cu profesoara Ionela Stanciu, profesor de limba și literatura română, au recitat poezii scrise de poetul nepereche, Mihai Eminescu, au prezentat o frumoasă expoziție cu desene inspirate din poeziile poetului, dar și un material powerpoint. De asemenea, precizările adăugate au reliefat faptul că a fost o activitate cu scop informativ care şi-a propuns semnalarea unor lucrări apărute recent, identificarea persoanelor care au aceleaşi preferinţe literare sau orientare spre lectură, formarea spiritului critic / de analiză / de reflecţie.

Limbajul a fost unul simplu, pe înțelesul elevilor, dar convingător. „Cu volumul „Viaţa şi opera lui Mihai Eminescu” ne-am propus să aducem în atenţia publicului „biografia de atmosferă”. Cartea este prima din această serie şi a fost scrisă cu intenţia de a contura contextul în care Mihai Eminescu a creat, evidenţiind fapte, mentalităţi şi idei pentru a contura repere în înţelegerea operei. Am selectat ilustraţii şi  fotografii din arhiva Muzeului Literaturii din Iaşi. Informaţia este prezentată concis, prin scheme şi culori atractive, pentru ca demersul lecturii să fie uşor. Am avut în vedere cititorul tânăr, însă am fost surprinsă că interesul pentru această carte a venit şi din partea altor categorii de vârstă. Aşadar, cred că acest demers editorial îi apropie pe cititori de opera lui Mihai Eminescu. La finalul cărţii, se află o carte de buzunar cu poezii accesibile din opera scriitorului”, a relatat autoarea cărții, Gabriela Gârmacea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?