Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Festivalul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou ”Florile Dalbe” – pe 10 şi 11 decembrie, la Muzeul Satuluidin București

Festivalul „Florile Dalbe‟, în cadrul căruia cete de colindători sosiţi din toate colţurile ţării şi ansambluri de datini şi obiceiuri vor reînvia adevăratele tradiţii ale iernii din satele româneşti, se va desfăşura, pe 10 şi 11 decembrie, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti‟. Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, în prima zi a evenimentului, pe 10 decembrie, începând cu ora 12:00, un concert de colinde va fi prezentat de Grupul de colindători „Bujorelul‟ – Drăgăneşti, Olt, de Ansamblul „Dor, lior dor‟ al Şcolii de Muzică Populară Românească – Bucureşti, şi de artiştii de muzică populară Crina Mihalache din Teleorman şi Gabriel Dumitru din Argeş.

Pe 11 decembrie, începând cu ora 11:00, va avea loc Parada obiceiurilor de Crăciun şi Anul Nou, care va începe de la intrarea din Şoseaua Kiseleff şi se va desfăşura pe traseul Arcul de Triumf – Şos. Kiseleff – Muzeul Naţional al Ţăranului Român – Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa‟ – Şos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti‟. De la ora 14:00, vizitatorii sunt aşteptaţi în muzeu să se bucure de jocurile cu măşti în curţile gospodăriilor din muzeu, ca în satul de altădată.

Din cetele prezente atât în Parada obiceiurilor, cât şi în curţile gospodăriilor din muzeu vor face parte Colindătorii din Bârsana şi Botiza – Maramureş, Grupul „Cununiţa‟ şi „Belciugarii‟ – Ilva Mare, jud. Bistriţa-Năsăud, Ansamblul „Urşii din Preuteşti‟ – Preuteşti, jud. Neamţ, Ansamblul de datini „Străjerii din Dolheşti‟ – Suceava, Grupul de colindători „Colindiţa‟ – Focşani, Vrancea.

Invitat special este Asociaţia pentru promovarea istoriei şi artei medievale „Lupus Dacus‟. Cei care doresc să cumpere cadouri vor găsi o oferta bogată la târg, de unde nu vor lipsi dulceţurile, şerbetul, turta dulce şi colacii, mierea şi cozonacii. De asemenea, de pe aleile târgului nu vor lipsi meşterii populari care îi vor aştepta pe vizitatori cu obiecte realizate de ei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?