GALERIE FOTO! Șapte noi duhovnici în Eparhia Buzăului și Vrancei

0
6430

Șase preoți din Eparhia Buzăului și Vrancei au primit vineri, 25 noiembrie 2022, hirotesia întru duhovnic. Slujba a fost oficiată de Ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Buzău.

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul Buzăului și Vrancei le-a adresat clericilor mai multe sfaturi legate de administrarea Tainei Sfintei Spovedanii.

„Preotul care intenționează să-i spovedească pe credincioși, el însuși trebuie să se pregătească în prealabil prin rugăciune, prin citirea scrierilor Sfinților Părinți sau ale marilor duhovnici, și astfel am convingerea că va fi luminat de Dumnezeu Însuși în cadrul Sfintei Taine a Pocăinței. Pe măsură ce îl ascultă pe un creștin care își mărturisește păcatele, Dumnezeu este Acela Care, prin harul Sfântului Duh, îl luminează pe duhovnic pentru a oferi un sfat bun, un medicament spiritual potrivit pentru boala de care suferă penitentul respectiv. Să vă luați în serios, cu maximă responsabilitate, această lucrare, să vă feriți de superficialitate și de formalism, iar apoi, cu foarte multă atenție, să vă raportați corect la situația sufletească a fiecărui credincios în parte”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

La final, noii duhovnici au primit câte o geantă, un epitrahil, un Molitfelnic și o cruce de binecuvântare.

Cei șase preoți hirotesiți sunt: pr. Costel Stoica (Parohia „Sfântul Nicolae” din Buzău); pr. Gianin-Cristian Oprea (Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău); pr. Silviu-Iulian Roșca (Parohia Bizighești, Protoieria Focșani II); pr. Viorel Manole (Parohia Ziduri, Protoieria Râmnicu Sărat); pr. Marian Dragu (Parohia Salcia Nouă, Protoieria Focșani II); pr. Teodor-Nicolae Bîrlea (Parohia Moisica, Protoieria Buzău II).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here