Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Poveștile oamenilor în uniformă. Interviu cu comisar șef Mihail Gabriel Moldovan, șeful Serviciului de Comunicații și Informatică al IPJ Vrancea

Astăzi vom afla povestea comisarului șef Mihail Gabriel Moldovan, șeful Serviciului de Comunicații și Informatică al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. Născut și crescut în Focșani, vrânceanul spune că încă din clasa a V-a a descoperit pasiunea pentru științele exacte, în special pentru Matematică și Informatică. „La acel moment se formau niște clase speciale de Matematică-Informatică, așa că în clasa a V-a am dat examen și am fost a doua generație de la Școala nr. 2 Focșani”, își amintește comisarul șef. După absolvirea clasei a VIII-a, alegerea profilului Matematică-Fizică de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani a fost… firească.

Având în vedere că în acea perioadă ambii părinți lucrau la Romtelecom, am început să-mi doresc din ce în ce mai mult să lucrez în același domeniu. După ce am terminat liceul, am intrat la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Iași, iar apoi m-am angajat ca inginer la Romtelecom. Am lucrat din 1999 până în 2014, iar apoi, timp de 4 ani, am lucrat la o altă firmă de telecomunicații”, povestește cms. șef Mihail Gabriel Moldovan.

Inginer de comunicații la IPJ Vrancea

În 2018, în urma unui „anunț văzut în presă”, focșăneanul Mihail Gabriel Moldovan a participat la concursul organizat de IPJ Vrancea pentru postul de inginer de comunicații. „Simțeam nevoia unei schimbări profesionale, așa că am decis să fac acest pas”, spune comisarul șef. Din 2018, Mihail Gabriel Moldovan lucrează în cadrul Serviciului de Comunicații și Informatică al IPJ Vrancea, iar din luna decembrie a anului trecut este șeful serviciului.

Cu ajutorul colegilor și al conducerii, acomodarea mea la IPJ Vrancea a fost una ușoară. Având în vedere că fac ce știu, ce-mi place și ce-am lucrat atâția ani, mi-a fost cu mult mai ușor să mă integrez. Practic, Serviciul de Comunicații și Informatică este o structură suport care se ocupă, printre altele, cu organizarea, coordonarea și controlarea întregii activități de comunicații și informatică de la nivelul tuturor subunităților de poliție apaținând IPJ Vrancea”, explică cms. șef Mihail Gabriel Moldovan.

Ca în oricare alt domeniu, pentru a ține pasul cu evoluția tehnologiei, este nevoie de mult studiu și multă documentare. „Este o provocare atât pentru mine, cât și pentru echipa mea, însă ne documentăm și încercăm să dezvoltăm cât de mult putem acest Serviciu”, mai spune comisarul șef. Atât conducerii IPJ Vrancea, cât și colegilor, focșăneanul le mulțumește pentru ajutorul acordat, iar tinerilor aflați la început de drum le transmite că „rezultatele se obțin doar dacă depui mult efort și ești responsabil”.

În plan personal, cms. șef Mihail Gabriel Moldovan se bucură de „o familie frumoasă”. „Am un băiat, elev în clasa a XI-a, care se pregătește să devină medic, iar noi, părinții lui, îl susținem. În timpul liber, îmi place să vizitez târgurile de vechituri. Nu pot spune că sunt un colecționar, însă, atunci când văd o piesă frumoasă, o achiziționez și o adaug micii mele colecții de acasă”, mai spune comisarul șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?