Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Patru lucruri de luat în considerare când cumperi o mașină de spălat rufe

Spălarea manuală a hainelor este o modalitate de a le menține curate, dar folosirea unei mașini de spălat îți oferă aproape întotdeauna rezultate mai bune și în mai puțin timp. O mașină de spălat rufe îți oferă o modalitate rapidă de a spăla rufele, deoarece poate găzdui mai multe piese de îmbrăcăminte la fiecare ciclu complet. De asemenea, poate distribui mai eficient detergenții pudră sau lichizi, precum și înălbitorul și balsamurile de rufe, pentru a te asigura că hainele tale primesc îngrijirea corespunzătoare. În plus, o mașină de spălat rufe este foarte ușor de utilizat și necesită foarte puțină atenție. Pur și simplu introdu setările preferate, apasă start și lasă mașina să facă toată treaba.

Dacă ești interesat să cumperi o mașină de spălat rufe nouă, există mai multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare mai întâi înainte de a face o achiziție. La urma urmei, vei folosi acest aparat de mai multe ori, așa că vrei să investești într-un aparat care să îți completeze stilul de viață. Pentru a te ajuta să faci o alegere inteligentă, trebuie să ții cont de aceste 5 lucruri atunci când cumperi o mașină de spălat rufe:

1. Prețul

Atunci când vizitezi un magazin de electrocasnice sau faci cumpărături online, vei găsi o selecție mare de mașini de spălat care se laudă cu caracteristici unice care îți pot trezi interesul. Cu toate acestea, în funcție de bugetul tău, nu poți să te răsfeți întotdeauna cu modelul de vârf de gamă. Prețul mașinilor de spălat este de obicei determinat de marcă, de materialele de construcție și de caracteristicile produsului. Și, deși obținerea unei mașini de spălat de lux este preferabilă, s-ar putea să nu fie cea potrivită pentru tine. Există o mulțime de mașini de spălat rufe ieftine care sunt capabile să își facă treaba. Dacă vrei să fii sigur că mașina de spălat la care te uiți merită să cheltuiești pentru ea, este în interesul tău să faci cercetări și să citești recenzii.

2. Tip

Mașinile de spălat se pot încadra în două tipuri de categorii: semiautomate și complet automate. Mașinile de spălat semiautomate sunt adesea un bun aparat de nivel introductiv pentru cei care doresc să se familiarizeze cu mașinile de spălat. Sunt mai ieftine, folosesc mai puțină apă și durează mai puțin timp pentru a spăla hainele. Multe mașini de spălat semiautomate vin, de asemenea, cu două cuve separate; una pentru curățare și cealaltă pentru uscare. Cu toate acestea, este necesară intervenția manuală pentru a te asigura că hainele tale sunt complet spălate și uscate. Deși este necesar un anumit efort atunci când folosești o mașină de spălat semiautomată, este totuși mai ușor și mai puțin consumator de timp decât să îți atârni hainele pe o frânghie pentru a le usca.

Pe de altă parte, mașinile de spălat complet automate fac toate operațiunile de spălare și uscare prin simpla apăsare a unui buton. Singura muncă manuală pe care trebuie să o faci este încărcarea și descărcarea rufelor. Multe dintre mașinile de spălat moderne complet automate sunt, de asemenea, prevăzute cu funcții de economisire a apei și a energiei. Cu toate acestea, acest tip de mașină de spălat rufe este mai scump. De asemenea, necesită o conexiune directă la apă pentru a funcționa. Există două tipuri de mașini de spălat rufe complet automate folosite în case: cele cu încărcare superioară și cele cu încărcare frontală, iar fiecare dintre ele vine cu un set de avantaje și dezavantaje.

Avantaje încărcare superioară:

Mai ieftine decât mașinile de spălat cu încărcare frontală
Cicluri mai rapide
Mai comod de utilizat
Îți permite să adaugi mai multe haine la jumătatea ciclului de spălare

Dezavantaje încărcare superioară:

Folosește mai multă apă și energie decât mașinile de spălat cu încărcare frontală
Mai puține programe și caracteristici

Avantaje încărcare frontală:

Oferă o calitate mai bună a spălării
Are mai multe funcții
Mai eficientă din punct de vedere energetic și al consumului de apă decât mașinile de spălat cu încărcare superioară

Dezavantaje încărcare frontală:

Mai scumpe în comparație cu cele cu încărcare superioară
Pot avea cicluri de spălare mai lungi
Ocupă mai mult spațiu

3. Programe și caracteristici

În afară de spălarea și uscarea hainelor, mașinile de spălat vin și cu programe și caracteristici suplimentare care pot schimba modul în care îți speli rufele. Unele dintre cele mai comune tipuri pe care le poți găsi pe mașinile de spălat moderne includ următoarele:

Regular. Setare standard care îți oferă cea mai suficientă curățare și cea mai multă agitare.
Delicate. Spălare delicată pentru haine și din țesături delicate sau ușoare.
Rapid. Finalizează rufele într-un timp mai rapid.
Eco Wash (Spălare ecologică). Rulează mașina folosind temperaturi scăzute ale apei pentru a economisi energie.
Curățare cuvă/tambur. Folosit pentru curățarea și întreținerea aparatului.

Mașinile de spălat rufe de gamă superioară vin cu caracteristici unice, cum ar fi setări extra silențioase, controlul temperaturii apei, temporizare și dozare inteligentă.

4. Capacitate

Este important să cunoști capacitatea de spălare a hainelor unei mașini de spălat. Acest lucru te asigură că nu vei supraîncărca aparatul atunci când speli rufele. Capacitatea unei mașini de spălat rufe de uz casnic tipice variază între 5 kg și 12 kg.

Dacă nu ai decis încă ce mașină de spălat rufe să alegei noi îți recomandăm o mașină de spălat Indesit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?