Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Firmele familiei Umbrărescu au câștigat licitația pentru loturile Autostrăzii Focșani-Bacău

Contractele pentru execuția celor 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de Asocierea de firme românești – SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că după semnarea documentelor, firma are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor.
Lotul 1 (Focșani – Domnești Târg):
-35,60 km
-valoare: 2,35 miliarde de lei (fără TVA)
Lotul 2: (Domnești Târg – Răcăciuni):
-38,78 km
-valoare:2,48 miliarde de lei (fără TVA)
Lotul 3: (Răcăciuni – Bacău):
-21,52 km
-valoare: 1,67 miliarde de lei (fără TVA)
Pe traseul întregii secțiuni de autostradă Focșani-Bacău (95,9 km) vor fi construite 91 de poduri și pasaje.
„Îmi doresc să nu existe contestații, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanțată cu bani din PNRR”, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu.

Semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.
Până acum Asocierea de firme românești – SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Intertranscom Impex SRL a fost desemnată constructor pentru tronsoanele 1 și 4 ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7) unde a început deja lucrările. Constructorul român a câștigat licitație și pentru celelalte tronsoane ale acestei autostrăzi însă procedura a fost contestată. De altfel, firmele familiei Umbrărescu au construit și finalizat înainte de termen singura bucată din A7 deschisă traficului în prezent, cei 16 km de centură a Bacăului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?