Primăria Focșani invită focșănenii la turul ghidat al orașului, asigurat de CNIPT

0
2634

Primăria Municipiului Focșani invită focșănenii, precum și pe toți cei interesați de istoria Orașului Unirii, la un tur ghidat, în zilele de 19 și 20 noiembrie 2022.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani va asigura ghidajul în cadrul turului gratuit, devenit deja traditional, ce se va desfășura sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9.30 – 10.45.
Întâlnirea va avea loc în fața Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” Focșani. Din cauza condițiilor meteorologice, prognozate a fi nefavorabile, turul va fi limitat, axat pe istoria Teatrului, precum și pe prezentarea principalelor obiective de atracție turistică din Municipiul Focșani.

În urmă cu 109 ani, pe 22 noiembrie 1913, se ridica pentru prima oară cortina Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”. La debut, actorii Companiei Dramatice a Teatrului Național Iași, sub coordonarea lui Mihail Sadoveanu, au pus în scenă piesa ”Fântâna Blanduziei” semnată de Vasile Alecsandri.

Astfel, toți cei interesați să descopere primele afișe ale pieselor jucate pe scena Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”, să afle povestea filantropului Pastia, din ale cărui donații a fost ridicat cel mai frumos teatru din SE României sau să îi întâlnească pe actorii focșăneni, sunt așteptați la teatru, la sfârșitul acestei săptămâni!

Biroul de Presă al Municipiului Focșani

text și foto: Primăria Municipiului Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here