Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Părinţii fetelor cu vârste între 11 şi 18 ani, din 10 judeţe, inclusiv Vrancea, informați despre beneficiile vaccinării anti-HPV

Campania naţională de promovare a programului de vaccinare anti-HPV, destinată oraşelor mici şi localităţilor din mediul rural, a fost lansată joi cu prilejul Zilei Globale de Eliminare a Cancerului de Col Uterin, în contextul în care anual peste 1.500 de femei mor în România ca urmare a acestei afecţiuni şi aproape 3.400 sunt diagnosticate cu această boală.

„Campania e susţinută de Ministerul Sănătăţii, coordonată de Institutul Naţional pentru Sănătate Publică, organizată de Fundaţia Renaşterea şi Asociaţia Mame pentru Mame, în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, cu sprijinul MSD si Synevo”, informează Fundaţia Renaşterea într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, reducerea poverii cancerului de col uterin se poate realiza prin vaccinare împotriva HPV, depistarea în faze incipiente a leziunilor colului uterin, prin programe de screening şi prin asigurarea accesului la diagnostic şi tratament în mod egal şi echitabil pentru toate categoriile socio-economice. Campania se va adresa direct părinţilor, prin întâlniri dedicate lor, unde vor primi toate informaţiile pentru a-i ajuta să ia decizia corectă privind sănătatea copiilor lor, cât şi cererea tip pe care să o depună la medicul de familie pentru accesarea programului de vaccinare anti-HPV. În paralel, se va adresa şi întregii comunităţi locale, prin acţiuni de informare şi promovare a prevenţiei împotriva HPV.

Totodată, beneficiile vaccinării anti-HPV vor fi transmise, în prima etapă, până la sfârşitul acestui an, părinţilor fetelor cu vârste între 11 şi 18 ani, din 10 judeţe (Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Iaşi, Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Botoşani,Vaslui). (…) Vaccinarea anti-HPV se realizează la persoanele eligibile pe baza solicitărilor părinţilor/reprezentanţilor legali, care transmit cererile către medicii de familie. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?