Ediția: Marți 11 iunie 2024. Nr. 6646
Ediția: Marți 11 iunie 2024. Nr. 6646

GALERIE FOTO: Proiectul „Ia-mă de mână!” a debutat la Ateneul „Maior Gh. Pastia”

Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” Focşani a găzuit conferința educațională din cadrul proiectului „Ia-mă de mână!”, proiect inițiat de Grădiniţa cu Program Prelungit Smart Club în parteneriat cu: Primăria Municipiului Focșani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea și Centrul Județean de Excelență Vrancea. Conform datelor transmise de organizatori, conferința a fost și prilejul lansării la nivel județean a Programului Național de Educație pentru Valori „Joc, Respect și Bucurie”. Prin proiectul „Ia-mă de mână” se doreşte dezvoltarea unor relaţii de colaborare şi susţinere sub aspect educativ a copiilor care pot să realizeze acest lucru dezvoltând calităţi precum empatia, răbdarea de a asculta, interesul pentru celălalt, grija faţă de alţi semeni. Prin colaborare, susţinere şi înţelegere se poate crea o lume mai bună şi se poate da o şansă în plus la educaţie. Vârsta şcolarităţii oferă copiilor cel mai bun context de formare ca viitor membru al societăţii, incluzând pe lângă aspectele de ordin cognitiv şi aptitudinal şi pe cele care ţin de formarea personalităţii, de atitudini şi valori morale, de convieţuire şi empatizare.

Activitățile au fost realizate având în vedere zilele recunoscute de Organizația Națiunilor Unite: 13 noiembrie Ziua Mondială a Bunăvoinței, 16 noiembrie Ziua Internațională a Toleranței. Cu acest prilej s-au lansat și activitățile propuse unităților școlare din județul Vrancea după cum urmează: „Ziua gestului frumos”, luni, 14 noiembrie, atelier „Comunică și relaționează eficient”, marți, 15 noiembrie – „Învăţăm să fim toleranţi”, temă de discuţie, miercuri, 16 noiembrie – „Gânduri bune”, joi, 17 noiembrie – „Toleranța – virtute sau slăbiciune?”- vineri, 18 noiembrie.

Invitați și parteneri împlicați au fost: Primăria Focșani, reprezentată de consilierul Marilena Șerbănuț, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, inspector școlar Claudia Codrescu, Centrul Județean de Excelență Vrancea, profesor Silvia-Ofelia Chelariu, profesorul Emil-Dănuț Popoiu, de la Colegiul Național Unirea, Gabriela Obodariu, profesor la Colegiul Național “Al.I. Cuza”, bibliotecara Teodora Fîntînaru, de la Biblioteca Județeană Vrancea și profesoara Elisaveta Norocea, de la Școala Gimanzială Broșteni.

Interpretările de muzică clasică, populară, dar și modernă și contemporană au aparținut copiiilor și tinerilor de la Liceul de Artă „Gh Tattarescu”, corului Liceului Teoretic Odobești. Mica violonistă a Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu”, dansurile elevilor de la clasa a III-a de la Liceul de Artă și Colegiul Al. I.Cuza au purtat spectatorii printr-o succesiune emoțională dinamică. „Toleranța cuprinde în ea grija față de noi și respectul față de ceilalți. Toleranța se termină acolo unde o persoană, prin comportamentul său, încalcă libertatea altora. Să ne dorim să cultivăm cât mai multă acceptare în viețile noastre și să ne dăm voie să fim selectivi când e vorba de ceea ce alegem sau nu să tolerăm. Iar acesta este un proces continuu de încercare și eroare și o sursă nelimitată de lecții valoroase de viață, pe care putem învăța conștient în fiecare zi”, este mesajul transmis de Andreea Ioniță, directorul Grădiniței Smart.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?