Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO! Amenzi de 122 mii lei aplicate comercianților de carne și produse din carne

Protecția Consumatorilor a retras de la comercializare 47 kilograme carne și produse din carne în urma controalelor realizate în ultima perioadă. Verificările s-au desfășurat atât în Piața Moldovei din Focșani, cât și la târgul săptămânal desfășurat în localitatea Dumbrăveni.

Comisariatul Judeţean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vrancea arată, într-un comunicat de presă, că au fost constatate mai multe abateri pentru care operatorii economici au fost sancționaţi contravenţional, fiind aplicate 15 amenzi, în valoare totală de 122.000 lei şi 11 avertismente.

De asemenea, pentru un comerciant din Piața Moldovei a fost dispusă oprirea temporară a activității de comercializare până la efectuarea curățeniei și igienizarea spațiului, înlocuirea agregatelor frigorifice neconforme. Cotroalele au vizat modul în care sunt respectate prevederile legale specifice activităţii de comercializare a cărnii și produselor din carne.

Dintre neregulile constatate se numără : identificarea, în spaţiile de depozitare şi comercializare, a unor produse cu data limită de consum depășită, precum și a unor preparate din carne ambalate în atmosferă protectoare, desigilate, pentru care nu se poate face dovada încadrării în data limită de consum; folosirea unor agregate frigorifice deteriorate și neigienizate,  cu părți metalice componente ruginite și vopsea exfoliată (în unele cazuri, carnea fiind în contact direct cu rugina), chedere murdare pline de mizerie și sânge;  utilizarea unor agregate frigorifice ce aveau ca destinație păstrarea băuturilor alcoolice și răcoritoare, dar în care se depozita carnea și preparatele din carne, nemaifiind asigurate condiţiile de temperatură şi umiditate specifice; existența pavimentului degradat, murdar, neigienizat și neîntreținut; pereți și tavan cu igrasie, unele dintre boxele de carne având pereți din tablă cu vopsea exfoliată și ruginită; depozitarea direct pe paviment a navetelor cu carne etc.

„Atragem atenţia operatorilor economici asupra importanţei respectării prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, astfel de practici nu sunt și nu vor fi tolerate niciodată. Acțiunile vor continua cu atât mai mult cu cât se apropie sărbătorile de iarnă, un moment de intensificare a cumpărăturilor din partea consumatorilor”, arată Dumitru Dilă, comisar şef adjunct CJPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?