Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Elemente de design care te vor ajuta să îți faci casa specială și unică

Toată lumea dorește ca locuința lor să reflecte stilul personal, dar este ușor să te conformezi regulilor și tendințelor în materie de design interior. Toți cei care iubim designul și care ne petrecem timpul lucrând la decorarea caselor noastre ne dorim același lucru: să trăim într-un spațiu frumos, care să arate ca și cum ar putea fi prezentat într-una dintre revistele noastre preferate. Nu prea contează dacă o va face vreodată, atâta timp cât are aspectul pe care îl iubim cu adevărat. De multe ori, însă, aici lucrurile încep să devină foarte complicate. Fie că vorbim despre oglinzi perete sau foto tapet, iată cum poți transforma casa ta într-una specială și unică.

Colorblocking

Colorblocking este la modă acum. Nu este ușor să creezi o cameră întreagă într-o singură culoare, dar rezultatele pot fi uimitoare. O modalitate excelentă de a începe este de a asorta culoarea vopselei cu o piesă de mobilier preferată. Cheia pentru a face ca un spațiu colorblock să funcționeze este în găsirea de spațiu pentru modele sau culori complementare pentru a crea o prezentare uimitoare. Poți opta chiar și pentru foto tapet pentru a obține un spațiu unic.

Pictează o cameră într-o culoare întunecată

Lumina este o parte integrantă pentru a face o cameră să se simtă mare și primitoare. Atâta timp cât există o sursă decentă de lumină, de exemplu, ferestre, oglinzi perete și lămpi, acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă limitați la culori de vopsea luminoase. Pereții întunecați sau negri conferă spațiului dvs. un aspect unic, și acționează, de asemenea, ca un mijloc de conversație. Atunci când vă vopsiți camera într-o culoare închisă, aveți grijă – vopselele închise la culoare sunt mai puțin iertătoare decât cele deschise, așa că alegeți cu înțelepciune marca și culoarea vopselei și faceți treaba cu atenție. Un lucru important de reținut este să echilibrați pereții întunecați cu elemente mai deschise la culoare sau cu oglinzi perete pentru a o face mai primitoare. Dacă nu doriți să faceți pasul înfricoșător pictându-vă întreaga cameră într-o culoare închisă, un perete de accent închis, cu foto tapet, poate avea același efect. Puteți, de asemenea, să pictați doar trei pereți întunecați, iar pe al patrulea să puneți foto tapet în nuanțe deschise.

Afișați lucrurile care sunt semnificative pentru dvs.

Cel mai bun mod de a face ca spațiul tău să fie original este să îl personalizezi în funcție de experiențele tale. Acest lucru include orice – fotografiile dvs. preferate, colecția dvs. de timbre, tricoul de sport din liceu (retrăind zilele de glorie), desenele copiilor dvs. Indiferent ce este, va face ca spațiul tău să fie unic pentru tine. De asemenea, va face din casa ta o sursă de inspirație și creativitate, mai ales dacă păstrezi aceste obiecte bine organizate și expuse în mod deliberat. Pentru a vă asigura că fotografiile și alte obiecte de hârtie sunt organizate, puneți-le în rame de tablouri – le va da un aspect mai îngrijit. Pentru colecții și alte obiecte inedite, dedicați un raft sau două numai pentru a expune colecția. Dacă colecția dvs. poate fi atârnată, cum ar fi ceștile de epocă, o altă opțiune este să cumpărați cârlige și să le expuneți pe un perete împreună cu oglinzi de perete. O altă idee bună poate fi un foto tapet personalizat cu imaginile preferate sau cu un colaj.

Multe plante

Plantele adaugă atât de multe la o cameră: culoare, textură și viață literalmente transpirată. Este destul de standard să pui plante în ghivece pe podea sau în vaze pe mese. Încearcă un alt mod de a aduce viața în camera ta prin adăugarea de plante suspendate. Acest lucru va aduce viață în camera dvs. fără a ocupa spațiu pe podea sau pe masă, ceea ce este important mai ales în spațiile mici. Plantele suspendate supradimensionate pot fi un punct focal, la fel ca un candelabru. Alternativ, încercați un aspect mai minimalist, agățând terarii cu plante suculente de tavan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?