Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Minori condamnați pentru mai multe furturi și tâlhării comise în Focșani

Patru tineri din Focșani au fost condamnați pentru mai multe fapte de furt sau chiar tâlhărie comise între anii 2019 – 2020, în dauna a două părți vătămate, și de la care inculpații au considerat că pot pleca cu bunuri însemnate. Tinerii au considerat chiar a fi o distracție să intre peste una dintre persoanele vătămate de mai multe ori, ba chiar să recurgă la violențe fizice. Aceasta în condițiile în care, la data comiterii faptei, nu împliniseră 18 ani. Tocmai de aceea pedeapsa decisă de instanță nu prevede închisoare pentru niciunul dintre aceștia, ci măsuri de supraveghere pentru anumite perioade. Singura pedeapsă mai dură a fost aplicată unuia dintre inculpați, care are și alte condamnări din trecut, pentru fapte similare.

(…) constată că infracţiunile deduse judecăţii, reţinute în sarcina inculpatului (…) sunt comise în concurs real cu infracţiunile de tâlhărie calificată, (comisă la data de 13.11.2019 în dauna părții vătămate …), pentru care i-a fost aplicată măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni; complicitate la tâlhărie calificată, (comisă la data de 20/21.04.2021 în dauna părții vătămate …) pentru care i-a fost aplicată măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an şi 4 luni. (…) dispune luarea faţă de inculpatul minor (…), internarea într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani, pentru întreaga activitate infracţională. (…) dispune deducerea din durata măsurii educative stabilite a perioadei executate în stare de reţinere, arestare preventivă, arest la domiciliu şi a perioadei internării în centru educativ executate de la 07.05.2021 la 05.09.2022.

(…) aplică inculpatului minor (…) măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub coordonarea şi supravegherea Serviciului de Probaţiune Vrancea, pentru furt calificat, tâlhărie calificată în formă continuată (trei acte materiale), furt calificat în formă continuată (două acte materiale), (…) aplică inculpatului minor (…) măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Vrancea, pentru complicitate la tâlhărie calificată, (…) aplică inculpatului minor (…) măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Vrancea, pentru complicitate la tâlhărie calificată. (…) admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul (…) la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 1.500 lei reprezentând daune materiale. Admite acţiunea civilă intentată de partea civilă (…) şi obligă inculpatul (…) la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 1.620 lei reprezentând daune materiale şi în solidar cu inculpaţii (…) la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 60 lei reprezentând daune materiale. (…) obligă inculpaţii (…) la plata sumei de câte 400 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat (din care câte 250 lei fiecare cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în soluția judecătoriei.

Din ce se arăta în rechizitoriu, la faptele comise de cei patru au participat și alți minori, însă fiind prea mici, nu răspund penal. Ceea ce este cert e că tinerii condamnați au reușit să fure din locuințele părților vătămate un televizor în valoare de 3.000 lei, suma de 6.400 lei, 40 lei care erau puși bine într-o carte, dar și 3 pachete de țigări și o brichetă. Legat de această ultimă faptă, anchetatorii au stabilit că fusese comisă în luna mai 2020, când una dintre părțile vătămate, un bărbat în vârstă din Focșani, a fost lovit în propria locuință, acestea fiind singurele bunuri pe care inculpații au reușit să le găsească prin casă. În faţa instanţei, inculpaţii nu au recunoscut nimic, în condițiile în care inițial, la cercetări, când au fost audiaţi în prezenţa avocaţilor, detaliaseră o parte dintre fapte, 6 la număr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?