Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

”Bravoo, copil minunat! Suntem mândri de tine!” Ana Maria Bărbosu, a 20-a gimnastă a lumii!

Ana-Maria Bărbosu, sportiva CSS Focșani, unde a fost pregătită de Daniela Trandafir și Cezar Stoica, acum la Lotul Național de la Deva, debutantă la Campionatul Mondial, s-a clasat pe locul 20 în concursul de individual compus, poziție pe care o ocupase și după concursul pentru calificarea în finala de la Liverpool. După concurs, FRG Gimnastică a postat pe pagina sa de facebook: ”La finele celor 4 rotații, campioana României a totalizat 50.532 puncte, fiind notată cu 13.100 D (4.2) la sărituri, 12.766 (D-5.9) la paralele, 12.733 (D-5.6) la bârnă și 11.933 (D 5.2) la sol. Debutantă la o competiție de asemenea nivel și cu un nivel de dificultate al exercițiilor la paralele, bârnă și sol comparabil cu al gimnastelor din topul mondial, Ana a demonstrat că poate concura alături de elita internațională. Drumul spre Paris este lung, dar cu răbdare, încredere și multă muncă, obiectivul calificării la Jocurile Olimpice poate fi atins. La 16 ani, Ana a arătat la Liverpool că are potențial. Și asemenea ei, multe dintre gimnastele care, din cauza vârstei sau a motivelor medicale, nu au putut reprezenta România la această ediție a mondialelor”.

Tot după concurs, între primele comentarii la postarea FR Gimnastică este cel al antenoarei de la Focșani a Anei, Daniela Trandafir: „Bravoo, copil minunat! Suntem mândri de tine!” Mândri de Ana și de parcursul ei în gimnastică sunt cu siguranță și părinții ei și foarte mulți dintre cei care o cunosc pe Ana mai de curând ori de la începuturile sale în gimnastică. De performanțele ei ca deținătoare a unui palmares unic la junioare – campioană europeană absolută la Mersin, în Turcia, în 2020 – ca gimnastă clasată a 7-a la individual compus la primul ei Campionat European la senioare. Și de sportivă calificată la Campionatul Mondial unde a fost cea mai tânără concurentă la individual compus, concurs unde s-a clasat a 11-a între sportivele din Europa. La doar 16 ani, în competiția cu sportive cu cel puțin doi ani mai în vârstă, Ana-Maria Bărbosu poate crește foarte mult ca performanță, a fost acolo, a văzut care este nivelul spre care să aspire. Are un potențial care, bine pus în valoare de antrenorii de la Lotul Național, o poate duce în vârf.

Atât cât o cunosc pe Ana, din sală când era la Focșani, din concursuri ori din relatări ale celor apropiați, cred că poate junge în vârf! Și, ca profesoara Daniela Trandafir, spun și eu: „Bravoo, copil minunat! Suntem mândri de tine!”

La Campionatul Mondial de la Liverpool, împreună cu Ana-Maria Bărbosu a concurat, dar nu a intrat între primele 24, și colega ei Andreea Preda, de la Constanța, cele două gimnaste fiind însoțite de antrenorii lor de la Lotul Național, Gina Gogean Groza și Lucian Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?