Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Trei bărbați pe plantație (de cannabis), o femeie la vânzare; niciunul în arestul poliției

Patru persoane sunt inculpate într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, pe linia traficului de droguri şi consumului ilicit de droguri. Aceştia au fost reţinuţi în urma unei acţiuni derulate miercuri, atât în judeţul nostru, cât şi pe raza judeţului Timiş, în cadrul căreia au fost derulate mai multe percheziții domiciliare. În cauză s-a reținut faptul că, în cursul acestui an, trei bărbaţi ar fi achiziţionat seminţe de cannabis şi echipamente necesare în vederea înfiinţării unei plantaţii pe raza județului Vrancea, iar unul dintre aceștia ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc, prin intermediul unei femei. În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit o cultură de cannabis într-un pod, iar la domiciliul unuia dintre inculpați au fost găsite 10 grame de cannabis, dar și o cantitate de cocaină.
După audieri, procurorii au dispus ca doi dintre inculpaţi să fie puşi sub control judiciar, în timp ce alţi doi inculpaţi au fost duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă. Ieri, instanţa a dispus însă ca cei doi să fie plasaţi în arest la domiciliu.
„(…) respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor (…), pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului, în formă continuată, (…) formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – BT Vrancea. (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatii (…), pentru o durata de cate 30 de zile, începând cu data de 20.10.2022 şi până la data de 18.11.2022, inclusiv. (…) impune inculpatului (…) obligaţia să nu părăsească imobilul fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi şi să se supună restricţiilor stabilite de acesta. (…) pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu inculpaţii şi nici cu martorii din cauză. (…) inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora.
(…) impune inculpatului (…) obligaţia să nu părăsească imobilul, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi şi să se supună restricţiilor stabilite de acesta. (…) pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu inculpaţii şi nici cu martorii din cauză. (…) inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. (…) încredinţează supravegherea respectării de către inculpati a măsurii preventive a arestului la domiciliu şi a obligaţiilor care îi revin pe durata acesteia organului de supraveghere IPJ Vrancea – Serviciul Investigaţii Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare prin formaţiunea de poliţie competentă teritorial. Dispune punerea în libertate a inculpatilor reţinuti (…), în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, dacă nu sunt reţinuţi/ arestaţi în altă cauză”, se arată în încheierea instanţei, care cel mai probabil va fi atacată de procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?