Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Ziua Europeană a Limbilor, serbată la Școala Armencea din Adjud

Elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” din Adjud au sărbătorit și în acest an Ziua Europeană a Limbilor. Echipa de proiect a fost formată din următoarele cadre didactice: Năstac Elena – directorul unității școlare, Pasat Mihaela, profesor de limba franceză, Chiorcea Cătălina, profesor de limba engleză, Milea Alina, profesor de limba română, Stanciu Ionela, profesor de limba română, Albeiu-Postolache Alina, profesor de religie și Vrînceanu Laura, profesor de educație plastică, dar și din numeroși elevi ai școlii. Organizatorii au transmis  că elevii au vizionat prezentări Power Point, au dezlegat rebusuri, au descoperit formule de salut în limbile europene și nu numai. „Ziua Europeană a Limbilor este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul/ multilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții. Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția publicului asupra importanței învățării limbilor străine și să îl sensibilizeze cu privire la existența și valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor. Manifestarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei „anul european al limbilor”. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie, în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește ziua limbilor vorbite. În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară”, au transmis organizatorii. 

Pentru ediţia din 2022 a Zilei europene a limbilor, site-ul oficial – https://edl.ecml.at/, disponibil în 39 de limbi, le oferă cititorilor posibilitatea de a descărca aplicaţia „Agentul secret poliglot”, care conţine provocări şi chestionare prin care elevii sunt încurajaţi să afle mai multe despre o limbă străină în afara contextului şcolar. Trecând peste o serie de teste, copiii pot avansa de la stadiul de agent în devenire, la cel de „agent secret maestru”.

O altă provocare lansată deopotrivă celor mici şi adulţilor este cea de a se filma în timp ce rostesc fără greşeală fraze greu de pronunţat, în cât mai multe limbi europene. Ulterior, pot încărca respectivul clip, ce nu trebuie să depăşească un minut, pe platforme precum YouTube, Vimeo şi TikTok, pentru ca, la final, să trimită linkul la adresa – https://bit.ly/3y1NLtz 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?