Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Prins cu lemne fără documente, un bărbat a abandonat transportul și a FUGIT să descarce avizul prin aplicația Sumal 2.0

La data de 26 septembrie, ora 21:02, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra au identificat o autoutilitară care transporta material lemnos pe DN 2 D pe raza comunei Vidra, către municipiul Focșani, fără documente legale de proveniență.

Autoutilitara a fost urmărită de polițiști iar conducătorul acesteia, un bărbat de 27 ani, din Nereju, s-a refugiat în curtea unui depozit, unde a abandonat autoutilitara și a părăsit locația.

La data de 27 septembrie, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Focșani au continuat verificările în prezența conducătorului auto, în urma măsurătorilor rezultând un volum de 11,514 mc cherestea rășinoase.

Bărbatul a prezentat, pentru materialul lemnos transportat, un aviz de însoțire electronic emis la data de 26 septembrie ora 22:10:34, de către o societate comercială din comuna Nereju, pentru cantitatea de 9,478 mc cherestea rășinoase, rezultând că a fost generat în aplicația Sumal 2.0 ulterior depistării.

Materialul lemnos și autoutilitara au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor și stabilirii concrete a situației de fapt.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de transport cu orice mijloace a materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc neînsoțite de documente specifice de transport.

Comunicat IPJ Vrancea, 28 septembrie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?