Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Promoția 1953 a Liceului „Unirea‟ Focșani și-a dat întâlnire după 69 de ani de la absolvire

69 de ani… atât a trecut de când promoția 1953 a absolvit Liceul „Unirea‟ din Focșani, în prezent Colegiul Național „Unirea‟. În luna august a acestui an, câțiva colegi au hotărât să se întoarcă pe băncile liceului pentru a marca 69 de ani de la absolvire. Cu toate că „la strigarea catalogului‟ au răspuns „prezent‟ doar trei colegi, întâlnirea a fost una emoționantă. 

Iată ce spune Mircea Mândrescu despre această revedere: „promoția 1953 a Liceului «Unirea», actualul Colegiu Național «Unirea» din Focșani, și-a dat întâlnire la 69 de ani de la absolvire, în data de 25 august 2022 la cea de-a 13-a revedere. Au fost invitați 9 colegi care au promis că vor participa, dar în ziua fixată s-au prezentat doar 3 colegi. Neplăcuta surpriză nu i-a descurajat pe cei veniți, care și-au urmat programul fixat‟.

Cei trei colegi au vizitat Colegiul Național „Unirea‟ Focșani, fiind plăcut impresionați de ceea ce au văzut. „În prezența domnului director al CNU Focșani am vizitat școala, sălile de clasă, laboratoarele, sala de gimnastică și sala de spectacole care, după renovările efectuate, sunt apte pentru o funcționalitate ireproșabilă. Am felicitat conducerea CNU Focșani pentru realizări și le-am urat succes noilor generații de elevi și să continue faima acestei școli‟, a mai precizat Mircea Mândrescu.

Ziua a continuat cu o vizită la Teatrul Municipal „Mr. Ghe. Pastia‟ Focșani. „Cu încuviințarea domnului director al Teatrului Municipal «Mr. Ghe. Pastia» Focșani, am vizitat acest însemnat centru cultural-artistic al Focșaniului. Ne-am bucurat de aspectul actual al acestui edificiu care poate concura cu multe alte obiective culturale din țară‟. O surpriză plăcută pentru cei trei colegi a fost vizita pe care au făcut-o la sediul Universității din Focșani. 

O noutate pentru focșăneni, vrânceni, localnici și cei plecați de pe aceste meleaguri, o constituie înființarea la Focșani a Universității de stat cu sediul în fostul local al Prefecturii Putna. Această unitate de învățământ de stat a luat ființă cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, al Primăriei Municipiului Focșani, al Universității  din Iași și Universității București și cu propunerile insistente ale promoției 1953 a fostului Liceu «Unirea». Au fost vizitate sediile facultăților filialei Universității «Al. I. Cuza» Iași și facultățile filialei Universității din București. Am adresat felicitări și am urat succes cadrelor didactice și generațiilor de studenți. Ne-am propus o întâlnire în 2023, la 70 de ani de la absolvire. Mulțumim redacției Monitorul de Vrancea‟, transmite Mircea Mândrescu.

Mulțumim și noi pentru cuvintele frumoase și pentru vizita la redacție a domnului Mândrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?