Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

FOTO! Au ajuns primele dotări la Secția Pneumologie a Spitalului Județean

În curând, pacienții care au nevoie de îngrijiri medicale acordate de personalul Secției de Pneumoftiziologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, vor fi primiți în spațiul reabilitat de pe strada Comisia Centrală. După finalizarea lucrărilor de reabilitare efectuate cu fonduri atrase prin Consiliul Județean Vrancea, astăzi, la unitatea medicală au ajuns și primele dotări pentru saloane și cabinetele medicale.

Este vorba despre echipamente achiziționate din fonduri proprii de unitatea spitalicească – prin Ministerul Sănătății. SJU Focșani a achiziționat dotările necesare Secției de Pneumologie cu 8.537.030 lei, respectiv aparate de radiologie, aparate de electrocardiografie și diverse alte aparate și produse medicale, paturi medicale, tărgi, scaune cu rotile, sisteme de monitorizare a pacienților, mijloace auxiliare medicale, cărucioare și noptiere. Iar după echiparea conformă a spațiilor din secție, aceasta se va redeschide pentru pacienți.

„Au sosit primele echipamente medicale pentru Secția Pneumologie (paturi, noptiere, tărgi, cărucioare transport)! Ne dorim ca până la sfârșitul acestei luni să primim majoritatea echipamentului și mobilierului medical necesar secției, pentru ca până la jumătatea lunii octombrie să putem funcționa în locația complet reabilitată și modernizată”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean. Pentru reabilitarea secției au fost efectuate lucrări care au ajuns la peste 2 milioane de euro, fonduri europene atrase de CJ Vrancea sau puse la dispoziție de această instituție. Suma totală a fost folosită nu doar pentru lucrările de reabilitare completă a imobilului, ci și pentru liftul exterior, instalația de oxigen, dar și sistematizarea curții.

Sursa foto: Facebook – Spitalul Județean, Consiliul Județean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?