Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

A vândut unui vrâncean un tractor furat din Italia

O afacere l-a costat pe un bărbat o condamnare la amendă penală după ce s-a descoperit că vânduse unui cumpărător de bună-credință din Vadu Roșca un tractor care fusese furat cu doar o lună în urmă, ba mai și falsificase actele. Vânzarea a avut loc în decembrie 2018, ocazie cu care inculpatul, potrivit rechizitoriului, ar fi falsificat prin contrafacerea scrierii şi subscrierii un înscris pe care l-a predat cumpărătorului care îi dăduse 2.000 euro și un autoturism Audi în schimbul tractorului fabricat în 2008. 

La doar o zi după această afacere, la domiciliul cumpărătorului s-au prezentat însă polițiștii, care i-au adus la cunoștință că tractorul respectiv fusese sustras din Italia în urmă cu o lună, astfel că i-a fost ridicat în vederea efectuării cercetărilor. Mai departe s-a dat și de urma vânzătorului, care a avut o explicație, anume că achiziționase la rândul său tractorul de pe OLX de la o persoană necunoscută, cu 7.000 euro, ocazie cu care a primit și o cheie de contact, o copie după cartea de identitate a unui cetățean italian și o factură tip în alb doar cu ștampilă. Inculpatul a precizat și că s-a folosit de tractorul respectiv o perioadă, iar mai apoi a decis să îl vândă, astfel că a completat factura, fără să știe că săvârşeşte un fals. 

Și, chiar dacă părțile s-au înțeles ulterior în ceea ce privește paguba legată de vânzarea tractorului, iar partea vătămată nu a avut pretenții de la inculpat, acesta nu a scăpat de acuzația de fals, pentru care a și primit, luna trecută, o primă pedeapsă: „(…) condamnă pe inculpatul (…), la amendă penală în cuantum de 2.700 lei (270 zile-amenda X 10 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, (…) instanţa atrage atenţia inculpatului că în cazul neexecutării cu rea-credinţă a pedepsei amenzii în tot sau în parte, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoarea. (…) dispune desfiinţarea totală a înscrisului intitulat “FATTURA NR.356” datat 21.11.2018 (în trei exemplare), înscris ce a fost falsificat de inculpat. (…) obligă inculpatul (…) la plata sumei de 350 lei (din care 170 lei din faza urmăririi penale), cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?