Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

VIDEO și FOTO! Moment istoric! La Focșani au fost semnate contractele de execuție pentru loturile 1 și 4 ale sectorului Buzău-Focșani din Autostrada Moldovei

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a semnat, astăzi, la sediul Instituției Prefectului Vrancea, contractele de finanțare pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focşani. Tot azi, reprezentantul CNAIR, directorul Cristian Pistol și reprezentantul UMB, firma care va executa lucrările, au semnat contractele de execuție pentru loturile respective. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, parlamentari, prefectul Nicușor Halici, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

Prefectul Halici a precizat că, prin semnarea celor două contracte, este scrisă o pagină de istorie. “Azi la Vrancea scriem o pagină de istorie, începerea lucrărilor la Autostrada Buzău – Focșani, loturile 1 și 4. Iar dacă românii ne vor acorda încrederea lor, atunci vom avea cu siguranță Autostrada Moldovei care va lega Bucureștiul de Pașcani. Sper ca în 2024 să putem parcurgem această autostradă. Această arteră de circulație rutieră este esențială pentru dezvoltarea județului Vrancea și, cu siguranță, va constitui un important reper pentru creșterea economică și bunăstarea vrâncenilor. Autostrada este proiectată cu toate facilitățile moderne ale unei căi de circulație rutieră europeană, pentru vremurile în care ne aflăm”, a declarat prefectul Nicușor Halici.

La rândul său, ministrul Sorin Grindeanu a declarat ca speră ca lucrările la aceste sectoare de autostradă să fie finalizate mai devreme de doi ani. “Astăzi semnăm două contracte pe secțiunea Buzău-Focsani, urmând ca săptămânile viitoare sa fie semnate contractele pentru loturile 2 și 3. Durata de execuție este de 20 de luni. Am încredere că firmele care au câștigat, nu numai că se vor înscrie în termen, dar poate vor devansa așa cum au făcut și la alte lucrări realizate. Urmează un calendar foarte bine pus la punct care prevede ca până la sfârșitul anului, CNAIR să aibă desemnați câștigătorii licitațiilor pe toate loturile, de la Ploiești la Pașcani. Ne ținem de acest calendar iar ținta rămâne ca pe parcursul 2022 să avem desemnați câștigătorii. Adică, cu un an mai devreme decât ce am prevazut inițial pentru aceasta etapă”, a precizat ministrul Sorin Grindeanu.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a precizat că este bucuros că lucrările au fost câștigate de un constructor roman, unul foarte serios. “Mă bucur că aceste contracte au fost semnate cu cea mai prestigioasă companie din domeniu, din România. Mă bucur că avem un ministru bun, care a reușit ca în doi ani să demarăm lucrările la Autostrada Moldovei, iar în următorii doi ani să avem autostrada Moldovei realizată. Va rămâne în memoria colectivă ca autostrada lui Grindeanu. Un bănățean face autostrada Moldovei”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Lucrările vor fi executate de firmele deținute de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu și familia acestuia. Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL a câștigat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focșani. Este vorba despre Tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii și Tronsonul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord. Tronsonul 4 (km 71+500 – km 82+440) Mândrești Munteni – Focșani Nord are 10,94 kilometri de autostradă și include nodul Focșani Nord care este prelungit cu aproape 4 km până în DN2D. Adică centura din zona de nord a municipiului prin care se va asigura legătura între DN2D, E85, Autostrada A7, DN 23, fără să mai fie nevoie ca vehiculele să traverseze Focșaniul. Valoarea contractelor pentru tronsonul 1, este de 689.285.996,26 Lei, fara T.V.A iar pentru tronsonul 4, de 763.720.833,05 Lei, fara T.V.A. Durata de execuție a contractelor este de 20 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?