Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Asistentă de la Pediatrie, concediată de la Spitalul Județean pentru limbaj suburban și comportament inadecvat

Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani a luat o decizie în legătură cu cadrul medical de la Pediatrie, care în luna august a avut un comportament inadecvat față de părinții unei fetițe de 11 luni (mai multe despre caz puteți citi AICI).

Redăm integral comunicatul publicat de Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani:

„Urmare a sesizării primite la sediul unității în urma cazului apărut în presa, în data de 18.08.2022, în care o pacientă și soțul acesteia, ajunși în Urgență, cu copilul lor în vârstă de 11 luni, în noaptea de 17.08.2022, au fost întâmpinați de către asistenta de gardă cu un limbaj suburban și cu un comportament inadecvat pentru un cadru medical, spitalul a demarat o anchetă, a cărui rezultat este:

– Având în vedere plângerea scrisa înregistrată la sediul unității ;

– Ținând cont de caracterul repetat al abaterii disciplinare al asistentei medicale, aceasta fiind anterior sancționată pentru săvârșirea unei abateri disciplinare similare;

– Având în vedere că potrivit art.77, alin.1, pct.1 și pct.6 coroborat cu art 78, alin.1, lit.c din Regulamentul intern al spitalului, nerespectarea oricăreia dintre obligațiile prevazute la art.66 din Regulament, precum și atitudinea necorespunzătoare și comportamentul nepoliticos și necivilizat față de pacienți constituie abatere disciplinară gravă ;

– În temeiul art.248, ali. 1, lit.e coroborat cu art. 61, lit. a din Codului Muncii și în baza hotărârii Comitetului Director al spitalului, asistenta medicală din secția pediatrie a fost sancționată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, începând cu data de 06.09.2022.

Pe aceasta cale, reiterăm faptul că toleranța conducerii spitalului județean pentru astfel de comportamente este zero.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?