Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Anchetă la Spitalul Județean după ce un cadru medical ar fi avut un comportament inadecvat față de părinții unei fetițe de 11 luni

Anchetă în curs la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, mai precis cercetările privind un cadru medical de la Pediatrie. Totul a plecat de la un incident întâmplat săptămâna aceasta și care a fost povestit pe Facebook de o mămică din județ. Potrivit relatării, femeia în cauză ar fi ajuns la urgențe cu fetița sa de doar 11 luni, aici fiind întâmpinată cu vorbe grele și jigniri de un cadru medical. În final, din ce povestește mămica în cauză, a ales să plece din unitatea spitalicească, deși fetița sa avea temperatură.

Ulterior apariției postării în mediul on-line, reprezentanții spitalului ne-au transmis că au fost demarate cercetări: „Conducerea spitalului a aflat de ieri despre acest incident neplăcut. S-a declanșat deja o ancheta pentru a cerceta cele reclamate. Aducem la cunoștință că toleranța față de astfel de comportament este zero, iar dacă se confirmă, sancțiunea va fi drastică, mergându-se chiar până la desfacerea contractului de munca a cadrului medical respectiv, dacă legea permite. După finalizarea anchetei, vom face publice rezultatele”.

Din informațiile noastre, persoana vizată de anchetă ar fi o asistentă medicală, care ar mai fi creat probleme și în trecut prin comportamentul său. Din relatarea de pe Facebook rezultă că persoana respectivă nu s-ar fi dat în lături în a profera înjurături:

„Încep prin a vă povesti o întâmplare și pentru a arăta încă o dată trista realitate a Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, de care m am lovit în această dimineață. Ajung la urgențe cu fetița mea de 11 luni, la ora 5.20, având febră 39,3. Ciocănesc discret la ușa… nimic… Ciocănesc a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soțul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă ușă, de unde iese o “doamnă” abia trezită din somn, și evident deranjată de prezența noastră. Se uită la noi, închide ușa și spune următoarele, citez: “Să-mi bag pu**, îi găsește dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu”. Inițial am crezut că nu aud bine, astfel i-am răspuns nedumerită: “Poftim?!”, ea răspunzându-mi: “Ce poftim? Vă găsiți doar la ora asta să veniți”. (Menționez că toate astea țipând). Vă spun sincer că am rămas șocată, nu-mi venea să cred că se întâmplă cu adevărat. Bineînțeles, nu o să spun că noi am tăcut din gură și înghit nesimțirea acestei femei, am reacționat, la care ea a început să țipe că va suna la poliție, încă nu ne-am lămurit pentru ce anume. Când am vrut să plecăm dânsa a mai spus: “Ați venit să vadă doctorul copilul? Treceți dracului să-l vad”. Gardienii, probabil cunoscând situația, doar se uitau la noi și a fost de ajuns să înțelegem că nu e ceva neobișnuit. Prin urmare am amenințat-o pe dânsa că o voi filma dacă nu încetează să urle și a hotărât să închidă geamul și să tragă draperia. Îmi pare foarte rău, pentru că știu că nu suntem singurii care trec prin așa ceva și sunt nevoiți să accepte asemenea comportamente din partea celor care nu merită nici măcar titlul pe care îl au. Prin urmare, am plecat acasă, cu un copil de 11 luni, cu temperatura de 39,3. Mulțumim Spitalului Județean!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?