VIDEO: Incendiu provocat de un scurtcircuit electric la o locuință din Sihlea

0
1035

BULETIN INFORMATIV

Pompierii militari au intervenit vineri, 26 august a.c.,  pentru stingerea unui incendiu, izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, la o locuință din localitatea Sihlea.

Pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate 2 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. În cooperare cu pompierii militari au intervenit și pompierii voluntari ai Serviciului  Voluntar pentru Situații de Urgență Sihlea, cu o autospecială de stingere.

Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, care se manifesta generalizat la acoperișul locuinței, cuprinzând o suprafață de aproximativ 100 mp.

În urma evenimentului au ars 100 mp din acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare din tablă, precum și bunurile aflate în 3 camere.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

*   *   *

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea și folosirea improvizațiile electrice în locuinţe şi gospodăriile cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al județului Vrancea recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire:

  • Nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză), în acelaşi timp;
  • Nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;
  • Nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;
  • Nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător;
  • Pentru remedierea defecţiunilor constatate la aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate;
  • Verificați instalația electrică și renunțați la aparatele defecte și la improvizații.
  • Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here