Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Iaşi: Pasagerul cu numărul 1 milion a fost sărbătorit de conducerea aeroportului

Aeroportul Iaşi a sărbătorit, luni, pentru a patra oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1 milion, înregistrat în anul 2022 cu o lună mai devreme faţă de 2019. Anul acesta, ieşeanca Roxana Durdureanu este pasagera norocoasă care a fost transportată de operatorul Austrian Airlines, pe ruta directă Viena – Iaşi şi a fost desemnată câştigătoare de către compania aeriană. Aceasta a primit vestea că e pasagerul cu numărul 1 milion chiar în timpul zborului. După debarcare, ea a fost felicitată şi premiată, într-un cadru festiv, de directorul general al Aeroportului, Romeo Vatră, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Dangă şi reprezentantul companiei Austrian Airlines, Andreea Asproiu, Station Manager Otopeni/Iaşi.

Pentru a marca acest moment, aeronava Austrian a fost întâmpinată cu tunurile de apă ale autospecialelor, iar la final invitaţii au participat la o şedinţă foto împreună cu fericita câştigătoare. „Un astfel de trafic, după o perioadă extrem de complicată în sectorul aviatic, este o performanţă deoarece confirmă perspectivele de creştere pe Aeroportul Iaşi, asigurând, totodată, recuperarea numărului de pasageri, mult mai scăzut în perioada restricţiilor impuse de pandemie. Estimarea noastră pentru finalul anului este de 1,3 – 1,5 milioane de pasageri înregistraţi pe Aeroportul Iaşi, peste cifra din 2019, anul cu cel mai ridicat trafic”, a declarat Romeo Vatră.

Acesta a precizat că perioada cea mai aglomerată din acest an a fost luna iulie, când s-au înregistrat 178.000 de pasageri, practic un nou record lunar care menţine aeroportul Iaşi în topul aeroporturilor regionale din România. „Cu noul terminal T4 pe care urmează să îl construim, vom reuşi să procesăm un număr dublu de călători, aeroportul devenind mult mai atractiv pentru companiile aeriene şi pasageri, din toate punctele de vedere. Felicit, şi pe această cale, pasagerul 1 milion care a călătorit astăzi pe Aeroportul Iaşi, mulţumindu-i totodată că a ales serviciile noastre. Mulţumirile noastre se îndreaptă şi către compania Austrian Airlines, pentru colaborarea foarte bună din toţi aceşti ani”, a declarat directorul general al R.A. Aeroportul Iaşi, Romeo Vatră. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?