Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Viceprimărița PNL de Focșani, la braț cu fotbalistul Ciprian Marica. A trecut și pe la mănăstire, cu gândul la „lucruri mai mari”

Zic gurile rele din târg că PNL-iștii, vioi cum îi știm, s-au prins că cea mai de preț exponentă – pusă în vitrină pentru a lua indemnizație de viceprimar al Focșaniului, le aduce grave prejudicii de imagine. Nu că în rest ar avea mai multe bile albe, totuși. Și că, oroare, i-ar pregăti o surpriză de proporții, așa cum îi place dumneaei, numai că în sens contrar, adică să îi ia de la gură unicul venit pe care l-a avut vreodată declarat pe hârtie. Asta ar fi logica, dat fiind că doamna Ana Maria (și Laura) Dimitriu nu s-a remarcat prin nimic pozitiv, nici măcar de-o liniuță, o vorbuliță, o mișcare cu talent, ceva, în aceste multe luni de mandat. Chiar dacă nu mai calculează nimeni, important e că se apropie 2024, când doamna va avea cu siguranță ocazia să se retragă în anonimat. Acolo unde îi șade bine și i se și potrivește, de ce să fim răi? Până atunci, continuă să facă ce știe mai bine, adică să se dea în spectacol.

Ca tot omul simplu, o face (și) pe Facebook, unde susținătorii sunt ținuți la curent cu ultimele noutăți din viața plină de emoții a consilierului local și totodată viceprimar fără CV sau experiență în domenii care contează. Lucrurile sunt cuminți pe pagina de „politician”, de unde aflăm strict câte poze poate să își facă viceprimarul în descursul unei luni. Dar nu întotdeauna și pe profilul personal. Așa descoperim că, atunci când nu se trage în poze prin Focșani, continuă să fie complet aiurea-n tramvai prin diverse locații. Pentru că se respectă și are în sfârșit un salariu pentru care nu trebuie să facă nimic, Ana Maria Dimitriu s-a tras în poză la mare, probabil aflată în concediu. Nu că nu ar fi într-un concediu perpetuu, dar câteva săptămâni pe an te mai și plimbi prin țară, pentru că meriți. Și cine nu își face poze în concediu? Ne facem toți, hai să recunoaștem. Unde fu doamna? La Mamaia, „sărakilor” fără indemnizație, care sunteți voi „săraki”.

Mai precis, Ana Maria Dimitriu fuse la ceva ce se numește „Nomad Beach Romania”, unde, potrivit postării de pe Facebook, se simțea chiar „super”, să tot fie pe 14 august anul acesta, pe la orele 14.16 trecute fix. Ne și explică ce face acolo în soare, pentru că, nu-i așa, după generații întregi în care noi toți ne-am creat amintiri din poze cu maimuța pe nisip, doamna viceprimar apare îmbujorată alături de, atenție… fotbalistul Ciprian Marica. Nu putem spune că doamna viceprimar a aruncat prosopul, care în explicația dexonline înseamnă „a abandona o competiție; a-și recunoaște înfrîngerea”. Dar există un haștag, cum altfel? „#Oamenivaloroși”.

Acum, sincer, dacă dai un search pe Google „Ciprian Marica”, primele rezultate nu au neapărat legătură cu cariera sa sportivă, ci cu un oareșce incident. Ei, nu vă gândiți că și-a permis sportivul o imprudență asemănătoare la brațul doamnei viceprimar de Focșani. Pentru întâlnirea pe plajă cu doamna viceprimar din municipiul reședință de județ, Marica a ales o ținută mai cuminte și adecvată momentului. Îl înțelegem că a ales să poarte șort și tricou. Și înțelegem și zâmbetul ușor forțat din poză, nici nu poți ști la ce să te aștepți de la o duduie blondă care te abordează pe plajă și îți zice că vrea să scrie pe Facebook că se simte bine cu tine și o dă în „#Summerfun cu Ciprian Marica!”.

După această voluptate – care să știți că înseamnă și „desfătare sufletească”, doamna Dimitriu a renunțat la personalitatea care vrea doar „summer fun” cu fotbaliști și, pioasă, a mers la mănăstire. Și, cum nimic din ce faci nu e pe bune dacă nu te tragi în poze pentru Facebook, avem pentru posteritate imagini și de la acest eveniment. Cert e că doamna Dimitriu le are și cu religia, e credincioasă, ba chiar a găsit pe „interneți” citate atribuite lui Arsenie Papacioc: „Maica Domnului ne iubeşte mult. Ea vede în noi preţul morţii lui Iisus Hristos. Maica Domnului ne doreşte lucruri mai mari decât ne dorim noi înșine”.

Nu vă gândiți că ținuta adoptată de Ana Maria Dimitriu e aceeași ca în „summerfun”-ul cu Ciprian Marica, nu. La mănăstire și-a pus batic pe cap, pentru cel mai prețios selfie. Bine, se pare că la mănăstire nu a găsit „#Oamenivaloroși” cu care să se „simtă foarte bine”, ceea ce e păcat. Important e că am aflat că viața doamnei viceprimar e una plină de pioșenie. Cu sau fără prosop!

Acum, no, posibil ca toate cele de mai sus să fie din cauză că anterior, pe 8 august, doamna a făcut un gest nemaintâlnit: și-a făcut poze pe băncile din Focșani, la, atenție, 36 de grade Celsius, în soare. Am aflat tot de pe Facebook că a fost unicul moment pe care l-a găsit în umila sa existență pentru a se așeza pe o bancă, în speranța că își va încărca bateriile. Nu o fi auzit că doar unele baterii se încarcă, iar altele, odată descărcate, trebuie înlocuite cu altele noi… Câtă tristețe să îți fie descărcate bateriile și să nu le mai poți folosi, să nu știi că trebuie înlocuite sau să nu aibă cine să te sfătuiască… Și am compatimit-o. Dar, de unde nu e… lustruim bănci și scaune. Orice ca să stea mintea lejer, dar chiar în soare, pe caniculă, în ciuda avertismentelor de pe toate canalele?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?