Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

FOTO: Fotbal – Adjudul face echipă de promovare!

  • Meci test cu CSM Focșani 2007 astăzi, pe teren propriu

Adjudul încearcă să revină în lumea fotbalistică a Ligii a III-a, unde a avut o frumoasă tradiție. ”Prima participare în campionatul național a unei echipei de fotbal din Adjud se produce în campionatul 1946 -1947 sub denumirea CFR Adjud, urmând Locomotiva, Luceafărul, Celuloza, Sport Club Vrancart, FC Romtrans, FC Proodeftiki, FCM Adjud”, scrie pe pagina de facebook a clubului adjudean. După mulți ani în campionatul județean, în vara lui 2021 echipa de fotbal a avut un nou început: ca denumire – CSM Adjud 1946, președinte Mihai Lungu, ca lot – alcătuit pentru o performanță superioară nivelului județean, conducere tehnică – a fost adus antrenor cu experiență în competițiile naționale, ca bază materială – stadionul a avut renovări și lucrări de refacere a gazonului. Performanța a fost sub cea așteptată, cel mai bun rezultat fiind participarea la finala Cupei României, etapa județeană, pierdută în prelungiri în fața campioanei Vrancei, Victoria Gugești. A fost un an de reintrare în atmosfera activității fotbalistice bine organizate și cu obiectiv!

Conducerea clubului nu a renunțat la intenția de a urca echipa în Liga a III-a și, în consecință a întărit lotul cu jucători cu multe jocuri în ligile a doua sau a treia care s-au alăturat fotbaliștilor din pepiniera proprie, promovați la seniori. A venit un nou antrenor, Giani Florian, care a început cu folos pregătirea, iar rezultatele din amicale sunt convingătoare. CSM Adjud 1946 a câștigat jocurile cu Trotușul Ruginești, 7-1 și ACS Homocea.

Astăzi, de la ora 18.00, pe Stadionul Municipal va întâlni într-un amical un adversar cu greutate, CSM Focșani 2007, echipă care, cu o excepție, a avut doar victorii în pregătiri și care se află cu 10 zile înainte de începerea sezonului competițional 2022-2023. Iar vineri, 19 august, de la ora 18:00, tot pe teren propriu, adjudenii se vor afla față în față cu Viitorul Curița.

Lot de promovare

La CSM Adjud 1946 au fost aduși, grație preocupărilor președintelui Mihai Lungu și antrenorului Giani Florian, fotbaliști, cu siguranță, de calitate, care pot ajuta la îndeplinirea obiectivului. Portarul Robert Dogaru a fost titularul din camionatul trecut la CSM Bacău în Liga a III-a, dar cu multe meciuri la același nivel la CSM Focșani 2007, Oțelul Galați, Axiopolis Cernavodă. Tot de la CSM Bacău au venit mijlocașul central Florin Nicodim și mijlocașul ofensiv Răzvan Istrate. Lorenzo Ungureșanu s-a transferat de la Sănătatea Cluj-Napoca, iar Francis Agbleta tot din Liga a III-a, de la CS Sporting Roșiori, cunoscut și spectatorilor de pe Milcovul pentru că a jucat și pentru Politehica Galați, Bucovina Rădăuți, Știința Miroslava, Hușana Huși, Dacia Unirea Brăila. Iar focșănenii Ștefan Lupu și Claudiu Mihai nu mai au nevoie de vreo prezentare fiind ani mulți jucători de Liga a III-a ai CSM Focșani 2007. Din lotul de anul trecut, au rămas și focșănenii Adrian Oltianu și Florin Nistor. Bine articulată și omogenizată, cu partitura de joc propusă de antrenorul Giani Florian bine asimilată și pusă în practică, CSM Adjud 1946 va putea cu greu să fie depășită în viitorul campionat de vreo echipă din Superliga Vrancei!

Informațiile pentru articol și fotografiile au fost preluate de pe excelenta pagină de facebook a CSM Adjud 1946.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?