Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

FOTO: Cum să reduci factura la încălzire prin izolarea termică a locuinței

Cheltuielile cu încălzirea locuințelor și menținerea unei temperaturi optime în casă pot fi scăzute prin izolarea termică a pereților exteriori. În Vrancea, o locuință, fie că este apartament sau casă, trebuie să fie încălzită cel puțin 180 de zile pe an și răcită alte câteva zeci de zile pentru a asigura un conform termic locatarilor. Aceasta înseamnă costuri ridicate pentru proprietar, care trebuie să achite facturile tot mai mari din această perioadă la gaze naturale, electricitate sau lemn. Soluția pentru reducerea cheltuielilor cu încălzirea o reprezintă termosistemul sau termoizolarea la exterior a locuințelor. Specialiștii în construcții consideră că aceasta reprezintă cea mai eficientă metodă de reducere a punţilor termice structurale și de protecţie a peretelui.

Rural Construct, firma vrânceană specializată în soluții complete pentru amenajări interioare și exterioare, oferă cele mai bune soluții pentru izolarea termică a locuințelor, în baza parteneriatului cu Saint-Gobain, consolidat în ultimii 20 de ani. Pentru creșterea performanţei energetice a clădirilor, Saint-Gobain, liderul mondial în domeniul habitatului și al materialelor de construcţii, propune Isover Profi Fassade Therm, izolarea termică și fonică a pereţilor exteriori în sistem ETICS. Este un termosistem pe bază de vată minerală care asigură creșterea performanței energetice a clădirilor. „Cantitatea de energie consumată pentru încălzire depinde, printre altele, de pierderile de căldură ale elementelor constructive care separă spaţiul locuit de mediul exterior. Reducerea acestor pierderi de căldură este una dintre cele mai eficiente metode pentru scăderea consumului de energie. Parametrul care arată capacitatea unui element constructiv de a avea pierderi de căldură cât mai reduse este rezistenţa termică corectată. Valoarea sa trebuie să fie cât mai mare pentru ca aceste pierderi să fie cât mai mici. Recomandarea Saint-Gobain este ca, în orice clădire încălzită, pereţii exteriori să aibă o rezistenţă termică corectată de minimum 4 m2K/W. Această valoare asigură un nivel suficient de scăzut al pierderilor de căldură prin peretele respectiv pe timpul sezonului rece. În acest fel, cheltuielile pentru încălzire sunt reduse, peretele clădirii este protejat, iar energia consumată pentru răcire pe timpul verii se diminuează considerabil. O valoare de 4 m2K/W a rezistenţei termice corectate se obţine, de cele mai multe ori, doar prin aplicarea unui strat de material termoizolant pe perete. Termoizolarea la exterior reprezintă cea mai eficientă metodă de reducere a punţilor termice structurale și de protecţie a peretelui. Această soluţie poartă denumirea de „termosistem” sau ETICS”, arată managerul Rural Construct, Bogdan Săcăleanu.

Acesta a precizat că Saint-Gobain oferă soluţii eficiente de izolare termică și fonică pentru construcţii eficiente energetic, pentru a oferi confort și condiţii de siguranţă utilizatorilor săi dar și pentru a ajuta la protejarea mediului înconjurător.

Managerul Rural Construct a explicat că nu există o valoare fixă, iar stabilirea devizului pentru o lucrare de izolarea termică a pereților exteriori se face în funcție de specificațiile oferite de client, de planul locuinței. „Am fost promotori ai fațadei izolate cu vată minerală de fațadă. La acest moment comercializăm o gamă variată de vată minerală pentru fațadă, de la 2 la 20 cm. Calcularea sistemului se face de fiecare dată în funcție de specificațiile fiecărui client, adică de planul său, de numărul de ferestre, uși, etc.”, a explicat Bogdan Săcăleanu.

Avantajele termoizolării cu Isover Profi Fassade Therm

Termoizolarea la exterior cu vată minerală bazaltică oferă o serie de avantaje datorită proprietăților unice ale materialelor folosite, care o recomandă pentru montajul pe faţada clădirilor, în sistem ETICS. Are foarte bune proprietăţi termoizolante, datorită conductivităţii termice (λ) reduse. Asigură permeabilitate ridicată la trecerea vaporilor de apă – garantează o uscare excelentă a mortarului adeziv și împiedică acumularea vaporilor de apă în interiorul clădirii. Îmbunătăţește izolarea fonică a peretelui faţă de zgomotul din mediul exterior deoarece are foarte bune proprietăţi de absorbţie a sunetului. Nu arde – material incombustibil (Euroclasa A1 de reacţie la foc).

Risc mai redus de apariţie a crăpăturilor și fisurilor în stratul de tencuială decorativă – aceasta nu este solicitată mecanic de variaţiile de dimensiuni ale plăcilor termoizolante, care au o foarte bună stabilitate în timp. Contribuie la reducerea emisiilor de CO2, protejând astfel mediul înconjurător. Contribuie la reducerea cheltuielilor cu încălzirea și la creșterea eficienţei energetice a clădirii.

Soluţia Isover Profi Fassade Therm conţine toate produsele și accesoriile necesare unui sistem ETICS și garantează obţinerea unei izolări termice și fonice superioare pentru pereţii exteriori, asigurând și o foarte bună siguranţă la incendiu.

Componentele soluţiei Isover Profi Fassade Therm :

1. Isover Fassade / Isover Profi Fassade

2. Isover Profi Fassade Fix

3. Isover Profi Fassade Anchor

4. Isover Profi Fassade Mesh

5. Isover Profi Fassade Fix

6. weber G700

7. weberpas silicate sau weberpas silicon plus sau weberpas topdry sau Isover Profi Fassade Decor.

Sistemul ISOVER PROFI FASSADE THERM este certificat conform SR EN 13500.

Rural Construct SRL

Adresa: str. Bicaz nr. 26, Focșani

Telefon: 0722 465 349

email: rural_construct_92@yahoo.com

site: ruralconstruct.ro

facebook.com/RuralConstruct

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?