Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

FOTO: Fotbal amical – O nouă victorie categorică a focșănenilor!

  • CSM Focșani 2007 – Sporting Juniorul Vaslui 7-0 (4-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Preda (46 Lazăr) – Juncănaru (46 Negoiță), Bratu (69 Abeaboeru), Panaite (46 Gîrdea), Damache (60 Paizan) – Strătilă (40 Dănilă, 55 Manu), Săpunaru (46 Rogoveanu), Băjenaru (40 Stoica), Dascălu (46 Petre), Taciuc (46 Zaharia) – Pasăre (40 Oprea, 55 Arnăutu).

Sporting Juniorul Vaslui: Ailenei – Marin, Costache, Ciobotaru, Amarii – Horciu, Codreanu, Baciu, Mocanu – Albu, Mihai. Rezerve: Petrariu, Sonea, B abătă, Cucoș, Cocioranu, Chorean, Rusu, Apostol.

CSM Focșani 2007 a disputat miercuri, de la ora 17:00, pe Milcovul, amicalul cu Sporting Juniorul Vaslui, formație din Seria I a Ligii a III-a, dar cu vârsta medie a jucătorilor de ceva peste 21 de ani. O formație foarte tânără, care în campionatul trecut a terminat pe locul 5 în Seria 1 a Ligii a III-a. Cum era de așteptat, focșănenii, cu un lot mult mai valoros și mai experimentat, au controlat jocul în majoritatea timpului și s-au impus cu 7-0. Primul gol, marcat în minutul 14, a fost precedat de câteva ocazii la poarta oaspeților, a fost opera lui Bratu care a reluat imparabil mingea cu stângul din unghi închis, după o lovitură de colț de pe dreapta și a trimis-o sub transversală: 1-0. Trei minute mai târziu, Taciuc, singur la 10 metri, a reluat cu capul mingea venită din centrarea lui Strătilă și a a fost 2-0. Dascălu a făcut 3-0 în minutul 20 când a șutat spectaculos din vole de la marginea careului mare, scorul primei reprize fiind stabilit din penalty de Taciuc, în minutul 30, după un fault asupra lui Dascălu. În primele 45 de minute jocul a curs, practic, doar la poarta oaspeților, care au avut o echipă scurtă, depășită ușor de combinațiile rapide ale gazdelor, purtate pe tot frontul de atac. 4-0 a fost un scor de favoare pentru oaspeți.

În prima parte a celei de-a doua reprize, după ce Marius Bratu a schimbat masiv echipa, vasluienii au ieșit la joc, l-au mutat în jumătatea focșănenilor, au și ajuns cu mingi în apropierea porții apărate de Lazăr, care a avut însă foarte puțin de lucru. După alte câteva schimbări, formația gazdă a revenit la conducerea jocului și, în minutul 60, Manu a intrat de pe dreapta spre centru și de la 25 de metri a lovit scurt și eficient cu stângul și mingea pentru 5-0 a intrat pe lângă rădăcina stâlpului din stânga portarului, în plasă. Arnăutu, vârf clasic, și-a marcat teritoriul la CSM Focșani 2007 cu încă un gol după cel din meciul cu CSM Bacău: în minutul 69, a făcut 6-0 cu un șut căruia portarul Vasluiului nu i-a găsit antidot! Iar fundașul golgeter Gîrdea a marcat primul său gol pentru Focșani în minutul 78, când a trimis în poartă mingea revenită din bară după lovitura liberă executată de Ciprian Petre.
Ca și în precedentul meci de verificare, adversarul focșănenilor a fost modest. De nivelul părții a doua a clasamentelor din seriile Ligii a III-a. Meritul jucătorilor CSM 2007 este că și-au luat în serios partenerul de întrecere, că au respectat ceea ce le-a cerut antrenorul Marius Bratu și că au finalizat cu șut la poartă combinațiile din zona careului și din careu. Echipa arată că are potențial și că mai poate progresa până la începerea competițiilor oficiale. Adevăratul test al nivelului de pregătire va fi cel cu Ceahlăul Piatra Neamț, de dinaintea începerii campionatului. Până atunci, CSM 2007 mai are programat meciul de astăzi din deplasare cu CS Dinamo București și cel de la Adjud, de miercurea viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?