Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

Elevă a liceului din Vidra, la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2022

Ștefania Potop, de la Liceul „Simion Mehedinţi” din Vidra, a fost unul dintre reprezentanții României la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2022. Este singura competiţie globală recunoscută de Microsoft în care elevi şi studenţi din întreaga lume îşi pot testa abilităţile în aplicaţiile Office, se arată într-un comunicat al companiei. Ediția din acest an a avut loc la Anaheim (SUA), în perioada 24-27 iulie. Echipa României a fost compusă din Emilia Slavu (Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroşani), la secţiunea Microsoft Excel 2019, Ştefania Potop (Liceul ”Simion Mehedinţi” din Vidra), la Microsoft PowerPoint 2019, şi Gabriel Stanciu (Colegiul Naţional ”Ion Luca Caragiale” din Ploieşti), la categoria Microsoft Word 2019.

În cadrul competiției, Gabriel Stanciu a fost desemnat campion mondial absolut la categoria Microsoft Word 2019, fiind recompensat cu trofeul şi medalia competiţiei, dar şi cu un premiu în valoare de 7.000 USD şi un laptop Microsoft Surface. Cei trei elevi sunt printre cei 160 cei mai buni utilizatori de Word, Excel si PowerPoint din lume. Ei au fost însoţiţi în Statele Unite de doi profesori – Adela Potop (Liceul „Simion Mehedinti” din Vidra) şi Horaţiu Hotea (Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” Petroşani), şi de Gabriela Ford, Director al Fundaţiei EOS, coordonatorul evenimentului.

Ștefania Potop s-a calificat la categoria PowerPoint 2019 cu 850 de puncte și un timp de 2049 de secunde. De menționat că 8 din cei 23 de finaliști la etapa națională de calificare la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist – ediția 2022 au fost elevi ai Liceului „Simion Mehedinți” din Vidra. „Microsoft Office Specialist World Championship este o competiție care îi stimulează pe elevi și înseamnă mult pentru ei. Am observat că vârsta de participare este din ce în ce mai mică. Anul acesta, am avut o elevă care abia a împlinit 13 ani. Certificările sunt importante, iar elevii conștientizează că le pot schimba viața la un moment dat. Pentru a participa la acest concurs, ei se pregătesc intens și constant. Echilibrul dintre studiu și capacitatea de a-și stăpâni emoțiile este unul dintre factorii care îi aduce pe podium. Rolul nostru, al profesorilor, este de a-i susține și încuraja. Pentru mine, participarea la Campionatul mondial de anul acesta a fost o șansă pe care o aștept de câțiva ani! Am mers în dublă calitate, de profesor și părinte. Am trăit sentimente pe care nu poți să le trăiești decât dacă ești acolo, lângă copii. Au făcut tot posibilul să fie bine. Gabriel a reușit să aducă România pe locul pe care îl merită. Este un copil extraordinar, echilibrat, ambițios si modest! Toți am înțeles (deși în teorie știam) că important e parcursul și ce înveți din aceste momente! Mulțumesc Certiport și Microsoft pentru oportunitate, colaborare și sprijin permanent!”, a declarat Adela Potop, profesoară de matematică și informatică la Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa foto: Facebook/Certipro Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?