ULTIMA ORĂ! Definitivat 2022 în Vrancea. Rezultate finale – rata de promovare a crescut cu 2,36%, după rezolvarea contestațiilor

0
621

COMUNICAT DE PRESĂ

În județul Vrancea, rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2022), după soluționarea contestațiilor, este de 74,80% (în creștere cu 2,36%, comparativ cu rezultatele inițiale – 72,44%).

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse (18 contestații),  au promovat 98 de candidați. La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 132 de candidați. Dintre aceștia, 5 candidați s-au retras. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 4 august 2022, atât în centrul de examen, cât și pe site-ul dedicat, definitivat.edu.ro.

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL, prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE, INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL ADJUNCT, prof. Daniel Gheorghe GHERASIM

sursă foto: Svetlanaz, Dreamstime.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here