Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Numărul vrâncenilor a scăzut, conform recensământului. Vrancea, pe primul loc din țară la rata de recenzare – de 109%

Vrancea este pe primul loc din țară la Recensământul Populației și Locuințelor cu o rată de recenzare de 109% și 337.324 chestionare completate până la 31 iulie. Aceste date preliminare arată o reducere a populației județului cu circa 3000 persoane, față de ultimul recensământ când erau înregistrate 340 mii de persoane în județ. Trebuie precizat că rata de recenzare se calculează la un estimat de persoane care urmau să fie recenzate în județ. Etapa următoare este cea de a asigura informațiile referitoare la gospodăriile, persoanele, locuințele și clădirile din țară pentru care nu au fost completate chestionarele. Un comunicat al Institutului Național de Statistică arată că aceasta se va realiza prin „imputare prin metode statistice, din surse statistice și administrative”. Metologia a fost deja aprobată de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor. Primele rezultate ale Recensământului vor fi comunicate în cursul lunii decembrie 2022 urmând ca datele complete și finale să fie făcute publice la finalul anului 2023.

La nivel național, 18,15 milioane de persoane au fost înregistrate până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021. În Municipiul Bucureşti au fost înregistrate 1.549.514 persoane (85,2%).

Recensământul Populației și Locuințelor a fost primul recensământ din România organizat integral în format digital. A fost al treisprezecelea din istorie și al patrulea organizat după 1898. „Întregul proces al colectării datelor s-a desfăşurat cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei depline a informaţiilor. Institutul Naţional de Statistică mulţumeşte populaţiei României care a participat în număr foarte mare la procesul de recenzare. Această acţiune s-a desfăşurat în condiţii optime cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) care a oferit suportul tehnic şi operaţional. Recensământul s-a bucurat şi de sprijinul activ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precum şi de cel al primăriilor”, menţionează Institutul Naţional de Statistică (INS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?