ULTIMA ORĂ! Rezultate definitivat 2022 înainte de contestații: În Vrancea, doar 4 candidați au luat 10 la examen

0
2501

Astăzi, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea au fost publicate rezultatele obținute de candidații care au participat la Examenul național de definitivat în învățământ, sesiunea 2022. Conform tabelului, la examen, doar patru candidați au primit nota 10. La proba scrisă, 13 candidați au primit note între 2,65 și 4,95; în timp ce doar patru candidați a fost notați cu 10 și la proba scrisă, și la examen. Candidații care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute la proba scrisă, vor putea depune contestații la centrul de examen de la Școala Gimnazială „Oana Diana Renea‟ Focșani după următorul program: MIERCURI, 27.07.2022 PÂNĂ LA ORA 20.00 • JOI, 28.07.2021 ÎNTRE ORELE 9.00-12.00.

Adresa de e-mail definitivat.vn@gmail.com. Se va trimite copie după cerere contestație completată și semnată și o copie buletin identitate

NOTĂ: POATE FI CONTESTATĂ DOAR NOTA OBȚINUTĂ LA PROBA SCRISĂ, IAR, PRIN CONTESTAȚIE, NOTA OBȚINUTĂ POATE SĂ CREASCĂ SAU SĂ SCADĂ!‟, se arată pe site-ul IȘJ Vrancea.

 

LISTA cu rezultatele obținute de candidați, la Examenul național de definitivat, în județul Vrancea, înainte de contestații:

 

 

 

72,44% rata de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2022) – înainte de contestații, în județul Vrancea, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în urmă cu puțin timp.

„În județul Vrancea, procentul de promovare din sesiunea 2022 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 72,44%, în creștere, comparativ cu anul trecut (71,18%). Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 27 iulie, ora 13:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat, definitivat.edu.ro.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 92 de candidați cu medii între 8 și 10. 

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 132 de candidați. Dintre aceștia, 5 candidați s-au retras. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 127 de candidaţi cu lucrări evaluate, 65 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8,00 – 10. Dintre aceștia, 4 candidaţi au fost notați cu nota 10.

Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 iulie (până la ora 20:00) și 28 iulie (între orele 9:00-12:00). 

Soluționarea contestațiilor se va realiza în perioada 28 iulie – 3 august 2022.

Rezultatele finale se afișează la centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.”, se arată în comunicatul IȘJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here