Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Parcul Bălcescu și curtea Liceului de Artă din Focșani, înfrumusețate în cadrul proiectului „Identitate, spiritualitate și cultură românească”

Proiectul transfrontalier „Identitate, spiritualitate și cultură românească” organizat de Liceul de Artă ”Gh. Tattarescu”, Primăria Municipiului Focșani, Protoieria Panciu în parteneriat cu Primăria Municipiului Adjud, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Colegiul Național „Emil Botta” Adjud, Liceul ”Alexandru cel Bun” Cernăuți – Ucraina, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Tiraspol, Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineri „CRAT” Bălți – Republica Moldova, Colegiul Tehnic” V.D.Cotea” Focsani, Crucea Roșie Vrancea, Societatea de Geografie din România – Filiala Vrancea, desfășurat în perioada 25-30 iulie 2022, continuă și marți, 26 iulie, cu activitățile pe ateliere.

Astfel, Atelierul de pictură „Icoane pe sticlă și lemn” se desfășoară la sediul Liceului de Artă. „Micii artiști au început cu realizarea desenului în oglindă, tip contur în vopsea neagră. Vor continua cu așternerea culorii în etape, de la detaliu și umbre la culoarea de bază. Vor reproduce imaginile unor icoane vechi din secolul al XVIII-lea. Icoana pe sticlă reprezintă mentalitatea și sensibilitatea satului tradițional românesc”, ne-a transmis doamna profesor Dumitru Laura, coordonator al atelierului.

Aleea de mozaic din curtea interioară a Liceului de Artă prinde viață sub mâinile micilor artiști din Moldova, Transnistria, Ucraina și România, reflectând razele soarelui și seninul cerului ca un drum drept, deschis spre cunoaștere și frumos.

Creativitatea și imaginația copiilor implicați în proiect au fost transpuse pe zidul de pe aleea principală din Parcul Bălcescu într-un stil original, în cadrul atelierului de Artă urbană. Doamna profesor Pavlova Ecaterina de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol ne-a relatat că „proiectul este extraordinar deoarece le oferă copiilor posibilitatea de a-și descoperi talentele artistice, ținând cont de faptul că programa lor școlară nu le permite dezvoltarea aprofundată a acestor abilități. Un mare plus al proiectului îl reprezintă exersarea limbii materne într-un mediu autentic românesc”.

După-amiază, elevii au beneficiat de activități de dezvoltare personala organizate de tinerii voluntari de la Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineri „CRAT” din Republica Moldova, coordonați de dna director, Nonna Mihalcean.

Ne exprimăm mulțumirea față de sponsorii implicați în proiect care au făcut posibilă realizarea acestor activități:

S.C. MORIPAN ALEX S.R.L.

SIP FEN VRANCEA

S.C. AVICOLA SA FOCSANI

S.C. METALE INTERNATIONAL SRL

SC COROLA SA

SC DIACARN SRL

SC VRANCART SA

HANUL LUI URECHE

PAROHIA SF.NICOLAE UMBRA

FSLI VRANCEA

Comunicat de presă, Liceul de Artă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?