Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Reparații la Judecătoria Panciu. Lucrările vor costa 67 mii lei

În sediul Judecătoriei Panciu vor demara lucrări de reabilitare, după ce Tribunalul Vrancea a încredințat un contract pentru serviciile de elaborare a unei expertize tehnice, DALI, PT , DE, DTAC, scenariul de securitate la incendiu şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru realizarea obiectivului de investiție – Reparaţii capitale scări interioare (înlocuire scări interioare). Valoarea contractului se ridică la 67.000 lei, inițial lucrările necesare în această etapă fiind estimate la 67.226,9 lei. Din ce se explica în caietul de sarcini, anul punerii în funcțiune a imobilului este 2007, iar funcțional, construcția cuprinde birouri, arhive, camere pentru jandarmi, camera centralei, boxe pentru deținuți, casa scării, holuri, grupuri sanitare, sala de judecată și camera pentru gardieni. 

Circulația pe verticală în clădire este asigurată printr-o scară interioară din metal, într-o rampă, care face legătura între demisolul clădirii și etajul 2. Scara este realizată din metal, treaptă placată cu lemn, mâna curentă din oțel rectangular. Aceasta prezintă o singură rampă pe etaj având contratreaptă de 20 cm și treaptă de 21 cm la parter, la etajul 1 și etajul 2 contratreapta are 21 cm și 20 cm treapta, iar conform legislației acestea ar trebui să fie maxim h= 17 cm. Din cauza acestor caracteristici, scara este greu accesibilă și nu este conformă cu normativul privind securitatea la incendiu a construcțiilor și nu asigură siguranță și accesibilitate în exploatare”, era avertismentul din caietul de sarcini. În plus, se mai preciza că transportul dosarelor se face zilnic pe brațe, coborând și urcând trepte, existând riscul de producere a unor accidente de muncă, din cauza înclinării mari a scării.

Soluția a fost ca accesul vertical care face legătura între demisol și etajul doi să fie realizat prin intermediul unei noi scări, în locul celei existente – una „cu două rampe cu podest metalic cu balustrada din bare rectangulare de oțel și mâna curentă din lemn, fără a fi limitat la acest material”. „De asemenea, în vederea respectării unor cerințe mimine de securitate la incendiu, este necesară înlocuirea tâmplăriei existente pe casa scării cu tâmplărie din PVC prevăzută cu fante de ventilare, înlocuirea ușii de la demisolul clădirii cu ușă metalică plină rezistentă la foc, schimbarea sensului de deschidere a ușii exterioare de la intrarea personalului și extinderea în lateral a scării exterioare”, se mai puncta în document, cu specificația că, odată cu aceste schimbări, vor fi necesare și alte reparații, respectiv refacerea finisajelor interioare și exterioare, a pereților, a pardoselilor, tâmplăriei interioare și exterioare în zonele de intervenții. Din ce s-a calculat în tema de proiectare, în total în Judecătoria Panciu intră cam 178 de persoane, zilnic: 19 sunt angajații instanței, 5 sunt jandarmii, 4 sunt avocații din Baroul Vrancea, plus 150 de alte persoane, inclusiv justițiabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?