Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Absolvenții clasei a VIII-a, așteptați în școlile în care au absolvit, pentru a completa fișele de admitere la liceu

Admiterea în învățământul liceal 2022-2023

În perioada 4-11 iulie 2022, absolvenții clasei a VIII-a, însoțiți de părinții lor, sunt asteptați în școlile în care au absolvit, pentru a completa fișele de admitere la liceu 2022, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației. Primul pas în alegerea opțiunilor este identificarea filierei, a profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite. Înscrierea în clasa a IX-a, în liceele de stat, se face fără examen, pe baza mediei de admitere. Elevii vor fi repartizați computerizat pe 14 iulie 2022.

Potrivit Legii Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, învățământul liceal din România cuprinde trei mari tipuri de licee, denumite filiere, respectiv, filiera teoretică, filiera tehnologică şi filiera vocațională, fiecare formată din mai multe profiluri care includ specializări.

Inspectoratul Școlar Județean Vrancea recomandă completarea unui număr suficient de opţiuni în fişa de înscriere, pentru a se asigura repartizarea, ţinând seama de media proprie de admitere şi de media ultimului admis la liceele respective în anul precedent. Completarea unui număr insuficient de opţiuni poate duce la nerepartizarea elevului.

Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Le recomandăm celor interesați să consulte Ghidul candidatului 2022 – Admiterea în învățământul liceal de stat, învățământul profesional de stat și învățământul dual, accesând următorul link:

https://isjvrancea.ro/wp-content/uploads/2022/05/GHID-candidat-2022.pdf

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,

prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?