Primăria Municipiului Focșani are în continuare nevoie de recenzori

0
1299

Primăria Municipiului Focșani caută în continuare recenzori. Anunțul a fost făcut public pe pagina de Facebook a instituției și are legătură cu modul cum a fost făcută autorecenzarea de mai multe persoane. „Având în vedere că în perioada de autorecenzare multe chestionare completate online în perioada de autorecenzare nu au fost validate, până la data de 17 iulie 2022 cetățenii se pot aștepta să primească o vizită din partea recenzorilor care vor realiza colectarea informațiilor prin interviuri față-în-față. În acest context Primăria Municipiului Focșani este în căutare de recenzori. Doritorii vor beneficia de un contract de prestări de servicii încheiat cu Primăria Municipiului Focșani, unde li se va oferi instruire ținută de UJIR, iar munca propriu-zisă va consta în colectarea datelor de teren”, se arată în anunțul Primăriei Focșani.

Printre cerințele pe care cei dornici trebuie să le îndeplinească drept condiții eliminatorii sunt enumerate următoarele: vârsta minimă de 18 ani împliniți la data selecției, minim studii medii absolvite (diplomă absolvent liceu) și să nu aibă cazier judiciar. Pe lângă aceste condiții eliminatorii, celelalte presupun capacitatea de a folosi o tabletă, de a comunica într-un mod eficient, de a gestiona diferite tipuri de situații, deținerea unui telefon mobil folosit pentru comunicare, rezistență la stres și lucru sub presiune. De asemenea, pentru zonele în care există o etnie predominantă, este un avantaj ca recenzorul să cunoască limba și cultura etniei respective. Candidații trebuie să fie pregătiți pentru munca în teren, să fie dispuși să lucreze program prelungit și să lucreze în weekend.

Salariul acestora va fi dependent de numărul de chestionare pe care reușesc să le finalizeze. Astfel, se face la un tarif de 7 lei/chestionarul pentru recenzarea persoanelor și 3,5 lei/chestionarul pentru recenzarea locuințelor, după recepția cantitativă și calitativă a chestionarelor cu date statistice colectare în baza de date a recensământului. Pentru acest recensământ a existat posibilitatea ca cetățenii să completeze chestionarele online, pentru a ușura procesul. Cu toate acestea, până în data de 17 iulie 2022 sunt trimiși pe teren și recenzori, după modelul urmat până acum.

În urma autorecenzării, chestionarele multor persoane au fost invalidate, aceștia având o a doua șansă de a participa la recensământ datorită modalității mixte de desfășurare a acestuia. Datele colectate de recenzori pe teren vizează numărul clădirilor de locuit, locuințele și persoanele cu domiciliul obișnuit în aceasta, dar și toate spațiile colective de locuit. Cetățenii care vor refuza să completeze chestionarele riscă sancțiuni, amenzile fiind cuprinse între 1.000 lei și 3.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here