Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Baschet – Antrenorul Petruț Mihai pleacă în America!

  • CSM Focșani 2007 va avea echipă de Ligă Națională și în campionatul 2022-2023

Campionatul Ligii Naționale de Baschet, ediția 2021-2022, s-a încheiat de puțină vreme pentru formațiile din play-off, dar din ultima parte a lui aprilie pentru CSM Focșani 2007 în condițiile în care competiția nu a avut play-out. A fost o perioadă de lipsă de activitate pe teren, dar cu preocupări pentru sezonul viitor, în care echipa focșăneană avea locul asigurat între cele 18 competitoare ale viitorului campionat – 16 din campionatul trecut cărora li se adaugă două promovate. Despre asemenea preocupări am discutat cu profesorul Petruț Mihai, președintele Secției de Baschet a CSM Focșani 2007 și antrenorul echipei de Ligă Națională a clubului. Prima informație pe care mi-a dat-o – esențială – este că și în Campionatul 2022-2023, clubul va avea formație de Ligă. ”Acum încercăm să construim o echipă competitivă, cu care să ne menținem la acest nivel. Vor fi două grupe de câte 9 formații care vor fi grupate după sezonul regulat în ”Top ten” și play-off pentru locurile 11-18, cu locurile 17 și 18 retrogradabile la final! Ne dorim să terminăm viitorul campionat deasupra acestor locuri”.

Să ne amintim că în sezonul trecut, după un parcurs foarte bun până înainte de final cu 5-6 etape, gruparea focșăneană – pe fondul accidentărilor care i-au scăzut forța de joc în lipsa jucătorilor de schimb – a terminat pe locul penultim al clasamentului, după ce nu a reușit să câștige acasă meciul cu Târgu Jiu care, în caz de, o așeza pe poziția a 12-a. Antrenorul Petruț Mihai mi-a spus că în acest moment nu există nici un jucător cu contract la CSM 2007 și că, așa cum se întâmplă în fiecare an, va lua totul de la zero, mizând mai cu seamă pe jucători români deoarece în prima jumătate a meciului echipele sunt obligate să aibă tot timpul în teren câte doi baschetbaliști autohtoni, iar în a doua jumătate, unul. Iar pentru a vedea la lucru jucători străini, Petruț Mihai va merge în iulie în Statele Unite ale Americii, la trei campuri pentru a încerca să semneze acolo contracte cu tineri baschetbaliști care să vină să joace pentru CSM 2007. Privind în urmă, la experiențele cu baschetbaliști care au evoluat pentru Focșani, americanii au confirmat aproape fără excepție: au adăugat valoare lotului și au adus plusul de spectacol are atrage publicul! Există, deci, preocupări clare pentru ca Focșaniul să aibă și în viitorul campionat o echipă care să asigure menținerea în Liga Națională.

Alte informații despre baschetbaliști formați la Focșani: Radu Vîrnă a semnat cu Dinamo București iar David Antonescu, de la Betis Sevilla, se pregătește cu Lotul Național U 18 pentru FIBA U18 European Championship, Division B, competiție care se va disputa la Ploiești, Blejoi și Bucov, în perioada 29 iulie – 7 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?