Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Atenție ce lăsați în fața proprietăților! Un vrâncean, vinovat că un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu mopedul din cauza nisipului lăsat în fața porții

Un vrâncean a fost condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă, în urma unui accident nefericit soldat cu decesul unui bărbat. Vrânceanul a fost găsit responsabil de accident după ce, în timpul anchetei, s-a stabilit că principalul motiv pentru care victima s-a răsturnat cu mopedul a fost o grămadă de nisip lăsată în fața porții inculpatului. Victima a decedat la scurt timp și, chiar dacă inculpatul a susținut permanent că este nevinovat și că grămada de nisip fusese „semnalizată” corespunzător, soluția pe fond a instanței a fost de condamnare la 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendare. Totodată, bărbatul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, fie la Primăria Slobozia Bradului, fie la Biserica „Sfântul Neculai” din această comună.

O altă măsură dispusă de instanță, prin hotărârea care a putut fi atacată cu apel, a fost admiterea în parte a acțiunii civile și obligarea inculpatului „la plata sumei de câte 12.000 lei fiecare – reprezentând despăgubiri materiale (cheltuieli cu înmormântarea, transportul și celelalte obiceiuri creștinești ulterioare), precum și a sumei de câte 75.000 lei fiecare – cu titlu de daune morale, către părțile civile (…); la plata sumei de câte 15.000 lei fiecare – cu titlu de daune morale, către părțile civile (…); la plata sumei de 12.000 lei – cu titlu de daune morale, către partea civilă (…); la plata sumei de 161,32 lei – reprezentând despăgubiri materiale (contravaloarea cheltuielilor ocazionate cu transportul), cât si la plata dobânzilor legale aferente calculate de la data producerii prejudiciului până la achitarea integrală a debitului, către partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judetean Vrancea”.

Din ce se arăta în rechizitoriu, inculpatul depozitase pe partea carosabilă a DC 184, în faţa locuinţei sale, o grămadă de nisip care ocupa mai mult de jumătate din drumul public, astfel că victima, care conducea un moped seara, în jurul orelor 19.00, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, nu a putut evita impactul cu acel obstacol. Victima conducea mopedul pe direcţia Coroteni – Slobozia Bradului, însă nu a mai ajuns la destinație. În urma impactului cu acea grămadă de nisip, bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut cu mopedul pe partea carosabilă și, chiar dacă un martor a sunat imediat la 112, iar victima a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Dumbrăveni, a decedat la scurt timp.

Expertiza tehnică judiciară efectuată în cauză a relevat că accidentul putea fi evitat atât de către conducătorul mopedului, cât şi de inculpat, dat fiind că, legal, „se interzice oricărei persoane să arunce, să lase sau să abandoneze obiecte, materiale ori substanţe sau să creeze obstacole pe drumul public” – Regulamentul de aplicare al O.U.G. 195/2002.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?