Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Se lucrează la refacerea podului distrus de ape, peste râul Putna, la Vadu Roșca

Administrația județeană anunță că partea de pod afectată de accidentul tehnic din 30 aprilie 2022 este în plin proces de refacere, utilajele acționând zilnic în cadrul primei etape de remediere a problemei apărute pe fondul precipitațiilor abundente de la acea vreme.

„Administrația județeană a făcut toți pașii legali încă din primele zile de după incident, pentru a asigura legătura cetățenilor și a mijloacelor de transport cu localitatea Vulturu și pentru refacerea secțiunii de pod afectată”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

În aceste zile, se lucrează la extragerea grinzilor din tablierul podului, printr-o procedură tehnică specifică, cu două macarale de mare putere, această procedură făcând parte din acțiunea de expertizare a podului.
Reprezentanții firmei care lucrează la fața locului estimează ca până la finalul acestei săptămâni să extragă cele 4 grinzi din tablier care să fie așezate pe platforma special amenajată, astfel încât experții să poată vizualiza și expertiza prin metode specifice grinzile podului, fundația, elevația și cele două culee cu baretele incluse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?