Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Fotbal feminin, Liga a III-a – Estera Țifești, parcurs excelent în primul an la senioare!

  • În ultima etapă a campionatului 2021-2022, FC Voluntari – Estera Țifești 0-1 (0-0)

Formația Estera: Bianca Radu – Florina Onia, Andreea Onea, Ana Barbu, Elena Conduraru – Marta Onea, Miruna Lăluciu, Mădălina Ismană, Mihaela Ștefan (80 Elena Damian) – Laura Petrihan (88 Larisa Tufănoiu), Florina Bîrsă.

Estera Țifești a încheiat cu victorie primul său sezon în Campionatul Ligii a III-a. În ultima etapă, duminică, 29 mai, la Voluntari, fetele Țifeștiului s-au impus cu 1-0 în partida din deplasare cu FC Voluntari, prin golul marcat de Florina Bîrsă în repriza a doua. Cum a fost meciul, relatează antrenorul principal Paul Cioran, pe pagina de facebook Estera Țifești:

Meciul dintre echipele cu media de vârstă cea mai mică din seria noastră a fost foarte echilibrat și a început cu o dominare sterilă a elevelor noastre, loviturile libere executate de Miruna Lăluciu si șutul Mihaelei Ștefan evidențiind portarul advers. În cea de a doua repriză, gazdele au avut o posesie mult mai bună, căutând sa deschidă jocul pe benzi, echipa noastră mizând pe acțiunile de contraatac. La mijlocul reprizei, la capătul unei curse rapide de 40 metri în care a lăsat în urmă fundașii adverși, Florina Bîrsă punctează singurul gol al meciului, după o pasă excelentă a lui Ștefan. Acțiunile gazdelor la poarta noastră s-au intensificat, însă întreg blocul defensiv a făcut un meci perfect, arătând siguranță și concentrare. Atunci când fundașii noștri au fost depășiți, a ieșit la rampă portarul Bianca Radu cu intervenții extraordinare, dar și ajutată în două rânduri de bară. Una peste alta, o victorie puțin norocoasă”.

Indiferent de rezultatul ultimului joc din campionat – important pentru palmares – Estera Țifești avea asigurat locul al doilea la finalul primei sale prezențe în fotbalul de senioare, în Seria 1 a Ligii a III-a. Este o performanță remarcabilă pentru o formație de junioare, care a avut un parcurs excelent: 12 victorii, un egal și două înfrângeri, în urma cărora a acumulat 37 de puncte, cu doar 3 mai puține decât Zimbrul Tulcea, formația care a promovat în Liga a II-a. Echipa vrânceană a fost singura care a câștigat în fața viitoarei promovate.

Performanța din întregul campionat a Esterei relevă din plin calitățile – nu doar fotbalistice – ale jucătoarelor care o compun, profesionalismul antrenorilor Paul Cioran și Marius Stoica, ale întregului staff al echipei. Felicităm echipa de pe primul loc, Zimbrul Tulcea, căreia îi urăm succes în liga a doua, iar noi vom continua în sezonul viitor tot în liga a treia, acolo unde vom avea ca obiectiv în continuare acumularea de experiență și omogenizarea acestui grup senzațional. La final, ca o concluzie a întregului sezon, vreau să scot în evidență dorința de succes a fetelor, care au înțeles în sfârșit ce înseamnă să joci pentru ECHIPĂ și să pui pe primul plan interesul comun, în detrimentul celui individual. Viitorul sună bine! Promitem să vă obișnuim cu multe victorii și în sezonul următor!” – Paul Cioran

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?