Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

A murit profesoara de Limba și Literatura Română Marieta Tudorache

S-a stins din viață doamna Marieta Tudorache, profesoară de Limba și Literatura Română, timp de peste trei decenii, la Colegiul Unirea din Focșani. Vestea care a îndurerat întreaga comunitate vrânceană a fost făcută de Oana Iacob Tudorache, fiica doamnei profesoare.

„Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea la cele veșnice a iubitei mame Marieta Tudorache, un om dedicat, discret și demn, cu suflet luminos, exemplu de înțelepciune și mamă multpreaiubită. Ne vom lua bun rămas miercuri si joi, la capela Bisericii Adormirea Maicii Domnului Precista, B-dul Unirii, Focșani. Slujba de înmormântare va avea loc vineri 20 mai, la ora 13.00, iar înmormântarea, la Cimitirul Sudic Focșani”, a anunțat pe facebook Oana Iacob Tudorache.

Nenumărate generații de elevi ai Colegiului Unirea din Focșani au fost formate de doamna Marieta Tudorache, „un om deosebit, un spirit viu și un profesor remarcabil”, așa cum este descrisă de unul dintre foștii săi elevi. Printre zecile de mesaje postate la anunțul dispariției doamnei Marieta Tudorache, unul dintre ele exprimă cel mai bine sentimentul dureros resimțit de toți cei care au avut șansa să o cunoască pe distinsa profesoară: „O persoană specială, o optimistă incurabilă și un model de soție, mamă și profesor! Povestirile dânsei, despre greutațile depășite întotdeauna cu eleganță și discreție, ne-au inspirat și ne-au făcut să ne îndreptam cu altă viziune asupra propriei noastre familii. O să-i simțim dureros absența!”    

„O distinsă și sensibilă profesoară! Un om plin de compasiune și care te învăța respectul numai prin simpla sa apariție! Încă un cadru didactic cu educație solidă… de modă veche în sensul cel mai frumos și de admirat! Dispare o generație de valoare!” scrie într-un alt mesaj, cu mult regret, doamna Venera Arvinte.

Și directorul Colegiului Național Unirea Focșani, profesorul Cornel Noana, a scris un mesaj emoționant, pe contul de facebook al prestigioasei unități de învățământ:  „Cancelaria Îngerilor a mai chemat un Profesor unirist…
Drum lin, Doamna Marieta Tudorache, noi rămânem cu amintirea unui profesor eminent și a unui om minunat!”

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și lumină!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?