Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

FOTO: Tenis – Maria Daciana Ciubotaru, vicecampioană la ”Oradea Junior Trophy”, J2!

Maria Daciana Ciubotaru a încheiat sâmbătă, 7 mai, turneul J2 Oradea Junior Trophy din circuitul ITF World Tennis Tour Juniors pe care l-a început la 2 mai. Sportiva de la CSM Focșani 2007 a obținut cel mai bun rezultat din carieră, titlul de vicecampioană la un turneu J2. În finală a fost întrecută cu 6-3, 6-1 de cehoaica Julie Struplova, favorita nr. 1, clasată pe locul 69 în clasamentul ITF Juniors, dar meciul a fost mult mai echilbrat decât arată scorul. Până la finală, Maria a trecut cu 7-5, 2-6, 6-3 de Lucie Urbanova din Cehia, favorita nr. 2, cu 6-3, 6-1 de Darja Suvirdjonkova din Serbia, cu 6-2, 6-1 cu Mara Gae, din România și cu 7-5, 6-1 cu Lavinia Moreale, din Italia. Maria a jucat în turneu cu dureri la spate care i-au afectat nivelul jocului din finală și a avut în fiecare meci nevoie de intervenția fizioterapeutului. 

La ”Oradea Junior Trophy”, J2 au evoluat, practic, cele mai bune junioare născute în 2005 din România, aflate în intervalul 167-429 în clasamentul World Tennis Tour Juniors. După sferturile de finală, Maria a rămas ultima româncă în competiția pe care a dus-o până în ultimul act. 

În acest an, Maria-Daciana Ciubotaru a reușit o serie de rezultate care dau măsura marelui său talent și o confirmă ca una dintre speranțele tenisului românesc. După o perioadă marcată de accidentări și alte probleme de sănătate, Maria a revenit în turneele din circuitul World Tennis Tour Juniors în care a câștigat proba de dublu a turneului de grad 4 de la Cairo, proba de simplu la Turneul de grad 5 de la Giza, în Egipt, a jucat semifinala probei de simplu la J 4 Larnaca, a avansat în sferturile de finală la J3 Limassol, în Cipru, a intrat din calificări până în sferturi de finală la J1 Plovdiv și a trecut de primul tur la J2 Haskovo, în Bulgaria. Finala jucată de Oradea a venit ca un rezultat ce se înscrie într-o progresie firească și care a adus-o pe Maria-Daciana Ciubotaru de pe poziția 920 în clasamentul ITF World Tennis Tour Juniors, la începutul lui 2022 până în zona locurilor 200, reașezând-o între cele mai bune jucătoare de tenis U 18 din România!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?